Gheorghe Zamfir a fost externat de la Spitalul Floreasca

Naistul Gheorghe Zamfir, care a fost implicat, vineri, într-un accident rutier, a părăsit Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat în Secţia de chirurgie.

22 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Zamfir a fost externat de la Spitalul Floreasca

Gheorghe Zamfir a fost externat de la Spitalul Floreasca (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, Zamfir a fost externat luni după-amiază.

Artistul a suferit o contuzie toraco-abdominală în urma accidentului în care a fost fost implicat, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Zamfir s-a angajat, vineri, în jurul orei 12.00, în traversarea străzii Constantin Disescu, moment în care a fost surprins şi accidentat uşor de un autoturism care circula dinspre Calea Griviţei spre strada A.I. Cuza, potrivit Poliţiei Capitalei.

După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei, deşi, la un accident cu vătămare corporală, avea obligaţia să aştepte venirea poliţiştilor.

Doi poliţişti de la Circulaţie sunt cercetaţi pentru modul în care au preluat evenimentul şi au coordonat intervenţia la locul accidentul.

Poliţia Capitalei a anunţat că, în urma verificărilor făcute de Serviciul Inspecţie Internă la Brigada de Poliţie Rutieră (BPR), a fost dispusă declanşarea procedurii cercetării prealabile faţă de inspectorul principal Cristian Andrieş, şef de tură în dispeceratului BPR, pentrul modul în care a coordonat intervenţia la eveniment, şi faţă de agentul Cristian Joiţa, lucrător în dispeceratul BPR, pentru modul în care a preluat evenimentul şi în care a direcţionat echipa de cercetare la faţa locului.

''La finalizarea cercetărilor, faţă de cei doi lucrători urmează să fie dispuse măsuri în conformitate cu Statutul poliţistului'', menţionează Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, intervenţia la eveniment a fost întârziată de faptul că agentul Cristian Joiţa a încercat să găseacă o altă stradă, pentru că a înţeles că accidentul a avut loc pe strada Tisescu şi nu Disescu. După ce a căutat pe hartă şi nu a găsit strada Tisescu, acesta a aşteptat să primească informaţii de la echipajul de Poliţie care s-a deplasat la spital, în loc să trimită un echipaj direct la locul accidentului, ceea ce a întârziat intervenţia cu 40 de minute.

De asemenea, verificările făcute în acest caz au mai stabilit că Valentin Gherman, şoferul autoturismului implicat în accident, nu a sesizat Poliţia şi nici nu s-a prezentat la cea mai apropiată unitate de Poliţie pentru a declara evenimentul, deşi se afla în apropierea Secţiei 4 Poliţie.

Conducerea Poliţia Capitalei a dispus, duminică, o verificare internă în legătură cu modul în care au intervenit poliţiştii în cazul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir, după ce şoferul care l-a lovit pe artist a declarat că a aşteptat două ore fără ca un echipaj de poliţie să ajungă la faţa locului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, duminică dimineaţă s-a prezentat la Secţia 4 de Poliţia o persoană în vârstă de 45 de ani, posesor al unui autoturism marca Mercedes clasa E, înmatriculat în Franţa, care a declarat că el este autorul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir.

În urma acestor declaraţii, Poliţia Capitalei a început verificări în legătură cu modul în care au intervenit poliţiştii, a declarat comisarul Ciocan. Acesta a precizat că poliţiştii care au făcut reconstituirea vineri au declarat că au ajuns la locul accidentului în jurul orei 13.00.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici