Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a depus două plângeri penale, împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători ai Curţii Constituţionale, şeful statului fiind acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi de propagandă în favoarea statului totalitar.

5059 afișări
Imaginea articolului Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC

Ioan Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi a şase judecători CC

Ghişe a declarat că a depus cele două plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în nume personal.

Potrivit acestuia, prima plângere penală îl vizează pe preşedintele Traian Băsescu, pentru infracţiunile de uzurpare de calităţi oficiale, întrucât a ocupat sediul Administraţiei prezidenţiale, la data de 28 august, "cu ajutorul unor persoane îmbrăcate în uniforme ale SPP, ştiind că la respectiva dată era şi este, şi în prezent, în situaţia de suspendat din funcţia de preşedinte, conform hotărârii Parlamentului nr 33/2012".

Ioan Ghişe îl mai acuză pe Traian Băsescu de propagandă în favoarea statului totalitar, prin "încălcarea voinţei poporului, consemnată în rezultatele Biroului Electoral Central şi confirmate de Curtea Constituţională".

Senatorul PNL a mai depus o plângere penală pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale care ar fi votat în favoarea invalidării referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc şi Valentin Zoltan Puskas.

Judecătorii Curţii Constituţionale sunt acuzaţi de schimbarea ordinii de drept în România, prin anularea hotărârii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului.

În plus, Ghişe scrie în plângerea penală că cei şase judecători ai Curţii au anulat confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central, la referendumul din 29 iulie, iar punctele 4 şi 5 din hotărârea nr. 6 din 21 august a Curţii Constituţionale sunt neconstituţionale şi constituie abuz de drept, iniţiind "impunerea dictaturii în România".

Potrivit lui Ioasn Ghişe, infracţiunile pe care judecătorii CC le-au comis sunt propagandă în favoarea statului totalitar, comunicarea de informaţii false, abuzul în serviciu contra intereselor publice, abuzul în serviciu în forma calificată şi uzurparea de calităţi oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici