Ghiţă, întrebat dacă fratele său e vinovat: Nu cunosc bine cazul. Sunt convins că nu e nimic grav

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost întrebat, luni, dacă fratele său este vinovat în cazul în care procurorii au demarat percheziţii la firma acestuia, el arătând iniţial, că nu cunoaşte bine cazul, ulterior declarându-se convins că nu s-a întâmplat nimic grav.

105 afișări
Imaginea articolului Ghiţă, întrebat dacă fratele său e vinovat: Nu cunosc bine cazul. Sunt convins că nu e nimic grav

Ghiţă, întrebat dacă fratele său e vinovat: Nu cunosc bine cazul. Sunt convins că nu e nimic grav (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Nu cunosc bine cazul. Azi am fost sunat din presă, înainte să înceapă percheziţiile, probabil că se ştia în presă de subiect. După ce m-a sunat presa, am încercat să aflu mai multe detalii”, a spus Ghiţă.

El a arătat că, din câte a înţeles, procurorii doresc să obţină nişte documente despre un proiect în care a participat şi acea firmă a fratelui său.

”Eu sunt convins că nu s-a întâmplat nimic grav acolo şi că oamenii se vor lămuri”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă se simte ca Traian Băsescu cu fratele său, Ghiţă a spus că nu ştie dacă există o apropiere sau nu.

”Dar nu avem ce să facem într-o astfel de situaţie. E foarte important ca toate documentele să fie puse la dispoziţia procurorilor, iar toţi cei din companii trebuie să colaboreze şi să spună tot ce cunosc despre respectivele cazuri”, a spus Ghiţă.

El a arătat că ”nu-şi dă seama” dacă nu cumva un denunţ al unor oameni care ”doresc să scape de anumite fapte” nu i-a făcut pe procurori să meargă şi să verifice ”alte piste şi alte zone”.

”Cred că procurorii îşi vor da seama în valul acesta de denunţuri care sunt denunţurile pe care unii le fac ca să nu ajungă în închisoare şi care sunt denunţurile care arată fapte de corupţie sau probleme”, a spus Ghiţă.

El a spus că Udrea a fost ”glumeaţă” atunci când a relatat despre persoana sa că îi va împuşca pe cei care îi vor face rău fratelui său.

”Doamna Udrea uneori e glumeaţă. Vă daţi semaa că este o chestiune absolut aberantă, nu poate fi vorba de aşa ceva. Mi se pare o trăsnaie, mi-e greu să dau un răspuns la o astfel de afirmaţie”, a spus Ghiţă.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, luni, la două firme din Voluntari, judeţul Ilfov, dintre care una aparţine fratelui deputatului Sebastian Ghiță, într-un dosar privind o licitaţie a Ministerului Educaţiei din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de 33 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut percheziţii la sediile SC 2K Telecom SRL, care aparţine lui Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, şi la SC Avitech Co. SRL, ambele din oraşul Voluntari.

Percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu o licitaţie a Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului, din 2013, pentru proiectul "Internet în şcoala ta", finanţat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro, au precizat sursele citate.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului pentru proiectul «Internet în şcoala ta», finanţat integral din fonduri europene".

În acest dosar, procurorii fac percheziţii la două adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale, a precizat DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici