Giani Deli-Iorga, expertizat pentru a se stabili dacă a avut discernământ când a comis crimele

Tânărul arestat pentru comiterea dublului asasinat de la Cernavodă, Giani Deli-Iorga, a fost dus, joi, la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare a Spitalului Judeţean Constanţa, unde va fi expertizat pshiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimelor.

131 afișări
Imaginea articolului Giani Deli-Iorga, expertizat pentru a se stabili dacă a avut discernământ când a comis crimele

Giani Deli-Iorga, expertizat pentru a se stabili dacă a avut discernământ când a comis crimele

Potrivit procurorului de caz Matei Dragomir din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, Deli-Iorga va rămâne internat în unitatea spitalicească timp de mai multe zile, cât vor avea nevoie medicii pentru a-i face tânărului un control psihiatric complet.

"Va rămâne internat timp de mai multe zile, poate chiar şi o săptămână. Medicii vor hotărî de cât timp este nevoie", a declarat procurorul Matei Dragomir.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană, a declarat că Giani Deli-Iorga va sta într-o rezervă, sub pază, pe întreaga perioadă pe care o va petrece în Secţia de Psihiatrie.

"Atât timp cât medicii îl vor supune examinării psihiatrice noi vom asigura paza necesară", a precizat comisarul-şef Dumitru Catană.

Giani Deli-Iorga a fost arestat în cazul dublului asasinat petrecut la începutul săptămânii trecute la Cernavodă, unde soţii Elena Garoafă, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani, au fost ucişi, în locuinţa lor, cu câte 25 - 30 de lovituri de cuţit, în aceeaşi zi în care fiica lor, Elena Mitu, a fost înecată în Canalul Dunăre - Marea Neagră de către soţul ei, Bogdan, acesta fiind apoi dat dispărut după ce a intrat şi el în apă.

Uciderea soţilor Garoafă a fost asumată de către Giani Deli-Iorga, prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu, la două zile după comiterea crimelor, acesta declarându-le anchetatorilor că i-ar fi omorât pe cei doi într-un moment de furie. El ar fi mers acasă la Elena şi Petre Garoafă încercând să-i convingă să intervină pe lângă Gabriela Mitu ca tânăra să renuţe la intenţia ei de a divorţa de Bogdan. Acolo s-ar fi luat la ceartă cu Petre Garoafă, acesta l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar într-un moment de furie l-ar fi dezarmat şi apoi l-ar fi omorât.

Ulterior, ca să-şi ascundă fapta, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafă. La reconstituire, tânărul le-a arătat anchetatorilor cum a comis cele două crime şi le-a indicat şi un tomberon de gunoi unde ar fi aruncat apoi cele două cuţite cu care i-a ucis pe soţii Garoafă. Tomberonul a fost golit şi conţinutul transportat la groapa de gunoi a oraşului, unde marţi a fost găsit un cuţit care corespunde descrierilor făcute de Deli-Iorga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici