Gigi Becali, achitat pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina

Gigi Becali a fost achitat, miercuri, de instanţa supremă pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, aceeaşi soluţie fiind dată şi în cazul gărzilor sale de corp.

1176 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, achitat pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Becali a fost achitat de judecătorii instanţei supreme în baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, respectiv pentru că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

În baza aceluiaşi articol au fost achitaţi şi Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Romulus Dumitrescu.

Marcel Popa, cel care l-a împuşcat în picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspecţii în cazul furtului maşinii lui Becali, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de armă neletală, instanţa stabilind un termen de încercare de trei ani.

Decizia poate fi atacată cu recurs de către inculpaţi, de părţile vătămate şi de Parchet, caz în care dosarul va fi trimis unui complet de cinci judecători de la instanţa supremă.

Gigi Becali a fost trimis în judecată în octombrie 2009, alături de Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate în mod nelegal.

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG (unde funcţiona şi un bar), unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici