Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Jilava până la jumătatea lunii decembrie

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde va rămâne până la jumătatea lunii decembrie, pentru a se putea prezenta la trei termene de judecată la instanţe din Capitală, ANP considerând că "nu este practic" ca acesta să fie adus de la Poarta Albă de trei ori în şapte zile.

2340 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Jilava până la jumătatea lunii decembrie

Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gigi Becali a fost adus în Bucureşti de la Penitenciarul Poarta Albă în 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul şedinţei de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, în care îşi ispăşeşte pedeapsa, în condiţiile în care pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit alte trei citaţii emise pe numele finanţatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene în 5, 9 şi 11 decembrie, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instanţele bucureştene la cele trei termene de judecată.

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali să rămână la Penitenciarul Jilava până la termenul din 11 decembrie, apoi să fie dus înapoi la Penitenciarul Poarta Albă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Gigi Becali s-a plâns atunci, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, de condiţiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanţa la instanţa din Bucureşti, arătând că "plăteşte preţul celebrităţii" şi trebuie să stea într-o cuşetă în dubă, nu alături de ceilalţi deţinuţi.

"Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atâtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. (...) Trebuie să plătesc preţul celebrităţii. Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi", a spus atunci finanţatorul FC Steaua.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este încarcerat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, stă într-o celulă cu alţi 19 deţinuţi şi execută pedeapsa în regim semideschis.

Avocatul Bogdan Vlad declara, pe 30 august, că relaţiile lui Gigi Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", astfel că a cerut să fie transferat la o altă unitate de detenţie. El preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici