Giurgiu: O femeie a murit după ce un medic a refuzat să o interneze

O femeie de 59 de ani din Giurgiu a murit, vineri după-amiază, într-o maşină, în faţa unui cabinet medical, iar rudele victimei au susţinut că un medic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu refuzase să o interneze cu o zi în urmă.

86 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: O femeie a murit după ce un medic a refuzat să o interneze

Giurgiu: O femeie a murit după ce un medic a refuzat să o interneze (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, Rodica Cărăbaş, la sosirea ambulanţei femeia era deja decedată, iar operatiunea de resuscitare nu a reuşit.

"Ambulanţa a fost solicitată pentru o pacientă căreia i s-a făcut rău într-o maşină, era în faţa unor cabinete de medici de familie, băiatul ei a lăsat-o în maşină ca să meargă la medic, iar când s-a întors şi-a găsit mama decedată. Am încercat resuscitarea timp de 50 de minute, dar fără rezultat", declara, vineri, dr Rodica Cărăbaş.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu a început, sâmbătă, o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit femeia.

Potrivit directorului DSP Giurgiu, Paul Marinescu, vor fi analizate rezultatele radiografiilor şi diagnosticele puse pacientei, pentru a se putea stabili în ce împrejurări a survenit decesul.

La rândul ei, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a început o anchetă internă în acest caz, urmând a fi audiat personalul medical din unitatea medicală care a avut contact cu cazul respectiv.

Marian Licuţă, fiul femeii decedate, spune ca mama lui s-a simţit rău de două zile, iar în prima fază medicii au suspectat că pacienta ar fi suferit de laringită acută, drept pentru care i-au făcut trimitere către Spitalul Colţea din Bucureşti, unde diagnosticul a fost infirmat.

Ulterior, după ce femeii i-a fost făcută o radiografie la plămâni, un medic de gardă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu i-a spus, joi, fiului acesteia că starea pacientei nu este gravă, în timp ce alt medic i-ar fi spus, vineri, că aceasta are probleme la plămânul stâng şi ar necesita transport şi tratament la Bucureşti.

"Am ajuns la un cabinet particular din oraş, care era închis, iar după aceea am ajuns la medicul de familie, dar, în momentul când trebuia să o luăm să o ducem la spitalul Filaret, cu trimitere, mama a leşinat în maşina unei persoane care aştepta şi ea la rând. Am chemat Ambulanţa, au intervenit prompt, dar nu s-a mai putut face nimic, a murit in maşină", a mai declarat Marian Licuţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici