Google rămâne cu sancţiunea CNCD. Persoana care a schimbat tag-ul Catedralei Mântuirii Neamului riscă aceeaşi amendă

  • Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sancţionarea Google România.
  • Compania a fost amendată de CNCD pentru eticheta jignitoare la adresa Catedralei Mântuirii.
  • Cristian Jura: În câteva săptămâni ştim şi cine a publicat eticheta.
1498 afișări
Imaginea articolului Google rămâne cu sancţiunea CNCD. Persoana care a schimbat tag-ul Catedralei Mântuirii Neamului riscă aceeaşi amendă

Google rămâne cu sancţiunea CNCD. Persoana care a schimbat tag-ul Catedralei Mântuirii Neamului riscă aceeaşi amendă

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sancţionarea Google România. Compania Google e amendată de anul trecut de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 10.000 de lei pentru că nu a înlăturat destul de repede de pe platforma Google Maps tag-ul „Catedrala Prostirii Neamului Românesc” asociat Catedralei Mântuirii Neamului.
 
„E un moment foarte important pentru că discutăm de un gigant, de o companie gigant şi menţinerea amenzii, că despre asta este vorba, înseamnă că am avut o abordare corectă a cazului”, a afirmat Cristian Jura, secretar de stat CNCD.
 
Curtea de Apel Bucureşti a decis acum faptul că amenda rămâne, dar obligaţia publicării deciziei CNCD, nu. 
 
„S-a constatat sau au justificat că nu există o pagină a Google Bucureşti, de fapt e un motor de căutare şi atunci nu au pagină proprie”, a spus Cristian Jura.
 
Compania încă mai are posibilitatea de a contesta decizia instanţei. În acelaşi timp, Cristian Jura spune că în câteva săptămâni va afla şi numele persoanei care a schimbat tag-ul. 
 
 
„Am făcut deja demersurile necesare pentru identificarea persoanei respective şi având toate aceste date cred că nu va mai dura foarte mult până o vom identifica. Riscă aceeaşi amendă pe care a primit-o şi Google Bucureşti, practic, maxima este de 10.000 de lei”, a declarat secretarul de stat CNCD.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici