Gorghiu: Au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că în 2023 au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Ea anunţă „zero toleranţă” pentru traficul de droguri.

3872 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri

Gorghiu: Au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri

„Chiar în aceste zile ne confruntăm în România cu o temă extrem de sensibilă, şi anume abuzul şi consumul şi traficul de droguri. Este un fenomen despre care va trebui să vorbim şi să vorbim cu maximă seriozitate şi cu măsuri concrete. Din păcate, aşa cum am putut constata în ultimul timp fenomenul drogurilor s-a amplificat şi şi-a amplificat caracterul global, combaterea acestuia impunând colaborarea tuturor statelor”, afirmă Alina Gorghiu.

Ea menţionează că „strategia naţională a României în domeniul drogurilor pentru perioada 2022 – 2026 prevede faptul că este necesară interconectarea dimensiunii interne şi externe a politicii României în materie de droguri”.

„Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată care acţionează în acest domeniu. La nivelul sistemului de justiţie, determinarea de a acţiona cu zero toleranţă împotriva traficului de droguri se vede din faptul că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Îi asigur pe cetăţenii noştri că vom continua tot aşa”, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici