Gorj: Doi muncitori au murit într-o explozie produsă la o conductă de ţiţei

Doi muncitori au murit carbonizaţi în urma unei explozii produse, joi după-amiază, la o conductă de transport ţiţei din satul gorjean Peşteana, comuna Bâlteni.

90 afișări
Imaginea articolului Gorj: Doi muncitori au murit într-o explozie produsă la o conductă de ţiţei

Gorj: Doi muncitori au murit într-o explozie produsă la o conductă de ţiţei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, inspectorul Daniel Tică, joi după-amiază, în jurul orei 14.40, la Serviciul de Urgenţe 112 a fost înregistrat un apel care anunţa producerea unei explozii la o conductă din satul gorjean Peşteana, în urma căreia doi muncitori care efectuau lucrări la aceasta au murit.

La faţa locului au ajuns două ambulanţe, echipajele medicale constatând că doi muncitori au murit carbonizaţi în urma exploziei conductei de ţiţei la care efectuau lucrări.

Un alt bărbat a fost rănit în urma exploziei, acesta suferind arsuri la faţă şi la membre în timp ce încerca să îi ajute pe cei doi muncitori surprinşi de deflagraţie.

Potrivit inspectorului de poliţie Daniel Tică, bărbatul - inginer în vârstă de 40 de ani - trecea prin zonă în momentul producerii exploziei şi a intervenit încercând să îi ajute pe cei doi muncitori care au fost surprinşi de deflagraţie.

Bărbatul a suferit arsuri la faţă şi la membre, fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Explozia s-a produs la o conductă Petrom şi a fost urmată de incendiu, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, sublocotenent Mihai Avramescu.

"Într-o primă fază a fost alertat serviciul privat de intervenţie al schelei de petrol Ţicleni, spre locul exploziei îndreptându-se şi două echipaje de pompieri de la Târgu-Jiu. Când au ajuns la faţa locului, echipajele de pompieri ale ISU au constatat că incendiul fusese deja lichidat de pompierii serviciului privat de la Ţicleni", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Potrivit acestuia, la faţa locului au fost găsite două persoane carbonizate, fiind vorba despre doi muncitori cu vârste de 45 şi 52 de ani, care efectuau lucrări de întreţinere la conducta de ţiţei.

Avramescu a precizat că până acum nu au fost stabilite cauza exploziei şi pagubele provocate de aceasta.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici