Gorj: Percheziţii la persoane suspectate de infracţiuni informatice. Prejudiciul, 100.000 de euro

Poliţiştii din Gorj fac, miercuri, mai multe percheziţii la persoane suspectate că au obţinut date bancare confidenţiale, pe care apoi le-au folosit ilegal pentru a comanda online diferite produse ce erau ridicate din România şi Italia, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 100.000 de euro.

116 afișări
Imaginea articolului Gorj: Percheziţii la persoane suspectate de infracţiuni informatice. Prejudiciul, 100.000 de euro

Gorj: Percheziţii la persoane suspectate de infracţiuni informatice. Prejudiciul, 100.000 de euro (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial, fac patru percheziţii domiciliare în judeţ, la persoane bănuite de informatice de tip spam, phishing şi root scan.

Începând cu anul 2014, membrii grupării ar fi intrat în posesia unor date bancare confidenţiale, pe care le-ar fi folosit ilegal pentru a comanda online diferite produse ce erau ridicate din România şi Italia.

În cauză sunt făcute cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fraudă informatică şi acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de euro.

Un număr de 16 persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Gorj.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici