Grădiniţă din oraşul Galaţi, închisă din cauza Covid-19, înainte de deschiderea oficială a anului şcolar

  • O grădiniţă cu program săptămânal din Galaţi, singura din oraş, a fost închisă din cauza Covid-19
  • Unitatea de învăţământ va fi închisă până pe 17 septembrie
  • Cazul de Covid-19 este în rândul personalului
5017 afișări
Imaginea articolului Grădiniţă din oraşul Galaţi, închisă din cauza Covid-19, înainte de deschiderea oficială a anului şcolar

O grădiniţă din oraşul Galaţi, închisă din cauza Covid 19

Singura grădiniţă cu program săptămânal din Galaţi a fost închisă din cauza Covid 19. Un membru al personalului auxiliar s-a infectat şi autorităţile sanitare au decis să închidă unitatea până pe 17 septembrie. Educatoarele şi copiii îşi vor desfăşura activitatea online.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Galaţi au anunţat că singura grădiniţă care îşi desfăşoară activitatea fără întrerupere, de luni până vineri, inclusiv pe parcursul nopţii, a fost închisă din cauza apariţiei unui caz de Covid 19. Decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică.

„Grădiniţa cu program săptămânal nr. 32 Galaţi nu va începe noul an şcolar în scenariul verde, cu copii în clase, cum permite situaţia municipiului Galaţi. Din cauza depistării unui caz de Covid 19 la o persoană din cadrul personalului nedidactic, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi a decis ca unitatea de învăţământ să fie închisă până pe 17 septembrie, motiv pentru care cei 84 de copii vor desfăşura programul în scenariul roşu, exclusiv online”, au anunţat reprezentanţii IŞJ Galaţi.

În grădiniţa din Galaţi preşcolarii pot dormi peste noapte. Cinci copii erau înscrişi în programul permanent.

Cursuri online vor fi şi la alte unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi.

O şcoală pentru copiii cu dizabilităţi din Tecuci a fost închisă după ce o femeie de serviciu s-a infectat, iar într-o unitate din mediul rural elevii vor învăţa online din cauza umărului mare de persoane din localitate, infectate cu virusul Sars Cov 2. În alte şcoli şi grădiniţe din oraşul Galaţi se va învăţa online deoarece acestea funcţionează la parter de bloc, nu au autorizaţie de la DSP şi nu pot asigura copiilor spaţiul necesar de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici