Gravidă de 240 de kilograme, transferată de la Craiova la Bucureşti pentru a putea naşte - VIDEO

O femeie din comuna Drăghiceni (Olt), care cântăreşte 240 de kilograme, gravidă în luna a noua, a fost transferată, miercuri, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova la Spitalul Universitar Bucureşti întrucât nu există masă de operaţie la spitalul din Craiova care să susţină greutatea tinerei.

316 afișări
Imaginea articolului Gravidă de 240 de kilograme, transferată de la Craiova la Bucureşti pentru a putea naşte - VIDEO

Gravidă de 240 de kilograme, transferată de la Craiova la Bucureşti pentru a putea naşte (Imagine: Captura video)

Tânăra în vârstă de 25 de ani, gravidă în luna a noua, a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova în urmă cu câteva săptămâni.

"I-am făcut o masă specială de consultaţii. Din păcate, masa din sala de operaţii nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme. Starea ei de sănătate este bună, însă ar putea apărea complicaţii după ce va naşte", a declarat medicul Nicoale Cernea.

Potrivit sursei citate, cazul femeii gravide, care cântăreşte 240 de kilograme, ar fi unic în România.

"Am citit într-o lună de când este ea la spital foarte multe în cărţi despre aceste cazuri, însă am întâlnit numai cazuri de gravide până la 170 de kilograme. Este un caz unic. Am văzut că au mai fost cazuri la Chicago şi Brazilia", a mai spus profesorul Cernea.

Femeia spune că a făcut "eforturi" pentru a menţine sarcina, pe care şi-o dorea foarte mult.

"Vă daţi seama prin ce am trecut şi îmi este teamă, ca orice mamă, la naştere pentru copilul meu, însă sper să vină bine pe lume", a declarat tânăra.

Femeia a ajuns miercuri după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a fost ajutată de trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a ajunge în Camera de gardă.

"În SUUB există cel puţin zece cazuri de femei supraponderale care au născut. Pacienta din Drăghiceni are cea mai mare greutate, 240, celelalte având cel mult 160 de kilograme", a declarat agenţiei MEDIAFAX şeful Clinicii de obstetrică-ginecologie, profesor doctor Valeriu Horhoianu.

Potrivit medicului, femeia va naşte natural, întrucât cezariana implică mai multe riscuri în astfel de cazuri.

Femeia a fost dusă la unitatea sanitară din Capitală întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

Starea gravidei de 240 de kilograme este bună, în afara problemelor legate de greutate, fătul are 3-3,5 kilograme, se mişcă normal şi respiră bine, potrivit primelor investigaţii făcute la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu.

"Femeia nu este în travaliu. Nu au fost semnalate complicaţii majore, exceptând cele legate de greutatea mare, cum ar fi o respiraţie mai greoaie. Copilul este şi el bine, are cam 3-3,5 kilograme, se mişcă şi respiră normal", a spus medicul Bogdan Popescu.

Gravida a fost dusă în salon, fiind aşteptate rezultatele celorlalte investigaţii medicale şi va fi atent monitorizată, întrucât nu poate fi exclus riscul unor complicaţii, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici