Gravidă intoxicată cu produse etnobotanice - VIDEO

O femeie gravidă, în luna a şaptea, în vârstă de 26 de ani, se află internată în stare gravă la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, după ce a consumat plante etnobotanice, cu intenţia de a ameliora durerile produse de sarcină.

71 afișări
Imaginea articolului Gravidă intoxicată cu produse etnobotanice - VIDEO

Gravidă intoxicată cu produse etnobotanice

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că tânăra a fost adusă la spital sâmbătă dimineaţă, aceasta motivând că a consumat plante etnobotanice, procurate de la un magazin de tip weedshop, pentru ameliorarea durerilor produse de sarcină.

El a adăugat că este primul caz de acest gen înregistrat în spitalul ieşean la o gravidă.

"Este pentru prima dată când o gravidă este tratată în UPU, după ce s-a intoxicat cu astfel de substanţe. În urma măsurilor terapeutice de urgenţă şi de evaluare obstetricală, tânăra a rămas internată în Secţia de Toxicologie", a spus medicul Tudor Ciuhodaru. î

El a afirmat că pacienta este monitorizată în permanenţă de către medici, având în vedere că este însărcinată în luna a şaptea.

Video Stirileprotv.ro

"Prognosticul în acest caz este unul rezervat", a precizat Ciuhodaru.

În ultimele 24 de ore, alţi patru pacienţi au ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi în urma intoxicaţiei acute exogene cu produse etnobotanice.

Aceştia sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, doi dintre ei fiind studenţi.

"Toţi cei patru pacienţi au rămas internaţi la Toxicologie şi beneficiază inclusiv de suportul psihologic", a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, de la începutul anului, peste 30 de pacienţi au ajuns la spitalul ieşean după ce au consumat plante etnobotanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici