Grefieră trimisă în judecată, după ce a ajutat la înmatricularea a zeci de maşini fără plata taxei de mediu

O grefieră de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii DNA-Serviciul teritorial Oradea pentru luare de mită, fals în înscrisuri şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Ea ar fi facilitat înmatricularea a 64 de maşini fără plata taxei de mediu şi într-un timp scurt.

133 afișări
Imaginea articolului Grefieră trimisă în judecată, după ce a ajutat la înmatricularea a zeci de maşini fără plata taxei de mediu

Grefieră trimisă în judecată. A ajutat la înmatricularea de maşini fără plata taxei de mediu

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei grefiere de la Tribunalul Bihor, care este acuzată de luare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2012-2013, grefiera ar fi pretins şi primit prin intermediul unei persoane 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu şi într-un timp cât mai scurt.

Procurorii susţin că inculpata a încercat iniţial să obţină termene mai scurte pentru astfel de dosare, dar, când acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza numărului mare de cereri, a găsit o altă modalitate de a-i ajuta pe cei care îi dădeau mită.

„Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru şi anume acela de a introduce, în mod fraudulos şi contrar atribuţiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate şi în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat. În acelaşi context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conţinutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată şi semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată şi, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanţei respective”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit acestuia, după intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătoreşti au devinit obligatorii pentru Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, care a fost nevoit să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei părţi dintr-un imobil ce aparţine inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Taguri:
grefier,
judecată,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici