Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România, au decis judecătorii din Franţa

Curtea Supremă din Franţa a repins miercuri apelul făcut de liderul MISA, Gregoria Bivolaru, la decizia iniţială de extrădarea, acesta urmând să fie adus în România pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani pentru trafic de persoane, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

4801 afișări
Imaginea articolului Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România, au decis judecătorii din Franţa

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România, au decis judecătorii din Franţa

Judecătorii de la Curtea Supremă din Paris au decis să respingă apelul formulat de Gregorian Bivolaru la decizia iniţială, din data de 8 iunie, astfel că hotărârea de extrădare a liderului MISA rămâne definitivă şi executorie, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Decizia finală a fost dată miercuri, după ce marţi judecătorii au rămas în pronunţare, urmând să fie stabilită o dată la care Bivolaru să fie adus în România, au precizat sursele citate.

Liderul MISA se află acum în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. Acesta va fi adus în ţară pentru a executa pedeaspa de şase ani de închisoare cu executare primită, pentru acuzaţia de trafic de persoane, în iunie 2013, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici