Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat puţin înainte de 12.00, fiind permis accesul călătorilor

Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat, marţi, puţin înainte de ora 12.00, călătorilor fiindu-le permis accesul pe peron. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a precizat că Metrorex nu a pierdut din cauza acestei greve, ci, dimpotrivă, a făcut economii cu energia, salariile angajaţilor şi subvenţia pentru călători.

141 afișări
Imaginea articolului Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat puţin înainte de 12.00, fiind permis accesul călătorilor

Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat puţin înainte de 12.00, fiind permis accesul călătorilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Magazinele din staţiile de metrou au avut ceva pierderi din cauza acestei greve, în intervalul orar 5.00-12.00 fiind transportaţi aproximativ o treime dintre călătorii care circulă zilnic cu acest mijloc de transport, respectiv 200.000.

La staţia de metrou Unirii 1, aproximativ 10-15 călători au aşteptat să li se permită accesul pe peron, la ora 12.00.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, marţi, că în maxim două săptămâni se poate ajunge la greva generală dacă le vor fi tăiate salariile motivul fiind denunţarea unilaterală a contractelor colective de muncă.

"Legea spune că poţi declanşa conflictul de interese dacă nu se mai respectă contractul colectiv, adică dacă nu se mai respectă nivelul salariilor negociate. Astfel că, pe la jumătatea lunii iunie, putem declanşa greva generală pe termen nelimitat dacă se vor reduce salariile angajaţilor de la metrou", a spus Rădoi.

Liderul sindical a arătat că nu acceptă nicio reducere a salariilor, fie că este vorba de 25% sau mai puţin.

Rădoi a precizat că organizaţiile din patru judeţe, respectiv Caraş Severin, Gorj, Bihor, Alba, au trimis deja tabelele cu semnături pentru susţinerea grevei.

Sindicaliştii de la metrou au fost în grevă, marţi, înte orele 4.00 şi 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici