Greva de avertisment a funcţionarilor publici s-a încheiat

Greva de avertisment în care s-au aflat funcţionarii publici din ţară, marţi, timp de două ore, s-a încheiat, la ora 10.30, conform programului stabilit anterior.

33 afișări
Imaginea articolului Greva de avertisment a funcţionarilor publici s-a încheiat

Greva de avertisment a funcţionarilor publici s-a încheiat (Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Sperăm să ni se ia în considerare drepturile ca să nu ajungem la oprirea totală a lucrului pe perioadă nedeterminată. Vrem ca veniturile salariale să fie măcar la nivelul celor din decembrie 2009 şi să se respecte contractele colective de muncă", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, la finalizarea protestului, Romel Neagu, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi locale, administraţii financiare, poliţie comunitară au întrerupt activitatea, marţi dimineaţa, la ora 8.30, pentru două ore, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de disponibilizările preconizate.

Persoanele care au dorit să-şi plătească taxele şi impozitele la birourile şi instituţiile unde angajaţii au fost în grevă de avertisment, marţi, au avut posibilitatea de a achita aceste datorii prin poştă sau la CEC.

Afişe cu anunţul privind greva de avertisment a funcţionarilor publici şi motivele acestui protest au fost puse la toate instituţiile care au oprit marţi activitatea.

Programul de protest prevede pichetarea, în 9 februarie, a sediiilor ministerele Muncii şi al Internelor şi grevă generală pe termen nelimitat, în 12 februarie, dacă sindicaliştii nu vor ajunge până atunci la un acord cu autorităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici