Greva de la metrou şi traficul i-au forţat pe bucureşteni să meargă pe jos

În majoritatea zonelor din Bucureşti, traficul rutier se desfăşura cu mare dificultate, miercuri dimineaţă, în a doua zi de grevă de la metrou, mulţi bucureşteni alegând să meargă pe jos.

24 afișări
Imaginea articolului Greva de la metrou şi traficul i-au forţat pe bucureşteni să meargă pe jos

Greva de la metrou şi traficul i-au forţat pe bucureşteni să meargă pe jos (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Greva generală de la metrou continuă între orele 4.00 şi 16.00, Tribunalul Bucureşti urmând să discute, miercuri, legalitatea protestului.

Miercuri dimineaţa, la intrările în Capitală, la intersecţiile mari, precum şi zonele cartierelor Militari, pasajul Lujerului, Rahova, Unirii, Berceni-Tineretului, Dristor, Pantelimon se circula bară la bară.

Mijloacele de transport în comun abia fac faţă transportului de călători, la fel şi poliţiştii rutieri în încercarea de a fluidiza traficul.

Angajaţii de la Metrorex au intrat, marţi, în grevă generală, pe termen nelimitat, cerând o majorare salarială de 20% şi încheierea unui nou contract colectiv de muncă, în condiţiile în care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.

Greva a nemulţumit călătorii, care au luat cu asalt autobuzele, tramvaiele, troleibuzele şi taximetrele, mulţi dintre bucureşteni alegând să meargă pe jos. Circulaţia la metrou a fost reluată abia la ora 16.00.

La finalul primei zile de grevă generală, sindicatele de la metrou şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii nu au reuşit să ajungă la o înţelegere care să dezamorseze conflictul de muncă.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că pretenţiile salariaţilor de la metrou nu pot fi satisfăcute date fiind constrângerile bugetare.

În replică la cele spuse de Berceanu, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, a spus că ministrul este cel care menţine greva de la metrou, acuzându-l de presiuni pe secretarul de stat Gheorghe Popa, fost lider de sindicat la calea ferată, care "a încercat să încurce şi mai mult lucrurile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici