Greva de la Metrou. Sindicaliştii blocaţi la metrou refuză discuţiile. Prefectul Capitalei i-a chemat la dialog social

  • Sindicaliştii blocaţi de mai bine de şase ore la metrou în staţia Unirii refuză discuţiile, potrivit prefectului Capitalei.
  • Alin Stoica a convocat o şedinţă de dialog social la ora 13.30, la sediul Prefecturii.
  • Liderii partidelor coaliţiei acuză că liderul USLM, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a declanşat protestul.
222 afișări
Imaginea articolului Greva de la Metrou. Sindicaliştii blocaţi la metrou refuză discuţiile. Prefectul Capitalei i-a chemat la dialog social

Greva de la Metrou. Sindicaliştii blocaţi la metrou refuză discuţiile. Prefectul Capitalei i-a chemat la dialog social

Sindicaliştii blocaţi de mai bine de şase ore la metrou în staţia Unirii refuză discuţiile, a declarat, vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica. El spune că a convocat o şedinţă de dialog social la ora 13.30, la sediul Prefecturii.

Prefectul Capitalei a spus că nu ştie ce cer sindicaliştii blocaţi la metrou, pentru nu au dorit să discute cu el, iar reprezentanţii lor nu i-au răspuns la telefon.

„Jandarmeria asigură perimetrul pentru siguranţa oamenilor de acolo şi are negociatori în zonă. Am vrut să am o discuţie cu reprezentanţii protestatarilor. Aceştia refuză discuţia”, a spus Alin Stoica.

Acesta a convocat, la ora 13.30, o discuţie la Prefectură atât cu sindicatele de la Metrorex, cât şi cu CNSLR Frăţia, confederaţia din care face parte sindicatul de la Metrorex.

„L-am invitat şi pe domnul director de la Metrorex să vină şi am transmis prin negociatorii Jandarmeriei şi reprezentanţilor celor care sunt în staţia de metrou Unirii şi protestează că sunt invitaţi şi dumnealor să avem o discuţie să rezolvăm situaţia. Din partea lor încă nu am primit un răspuns, pentru că abia ce am transmis această invitaţie, din partea protestatarilor am primit un refuz de discuţie fără să motiveze. Dumnealor au spus că vor să discute doar cu directorul de la Metrorex”, a mai spus Stoica.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Liderii partidelor coaliţiei acuză că liderul USLM, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a declanşat protestul la o zi după ce Metrorex a notificat firma sindicatului care administrează spaţiile comerciale din staţiile de metrou să le elibereze până în 2 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici