Greva în Educaţie. Reprezentantul părinţilor, despre profesori: E nevoie de o salarizare corespunzătoare

„Dacă avem pretenţii la un sistem educaţional aşa cum ni-l dorim cu toţii, ai nevoie de o salarizare corespunzătoare”, spune preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, înaintea consultărilor cu Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

367 afișări
Imaginea articolului Greva în Educaţie. Reprezentantul părinţilor, despre profesori: E nevoie de o salarizare corespunzătoare

Greva în Educaţie. Reprezentantul părinţilor, despre profesori: E nevoie de o salarizare corespunzătoare

Iulian Cristache a declarat că trebuie să existe un dialog între sindicate şi decidenţii politici.

„Trebuie să gândim în perspectivă ce înseamnă acest sistem educaţional. Nu se mai poate, într-adevăr, cu acest salariul de 2.400 de lei, este un salariu de muncitor necalificat. Dacă avem pretenţii la un sistem educaţional aşa cum ni-l dorim cu toţii, ai nevoie de o salarizare corespunzătoare”, afirmă Cristache.

El precizează că a discutat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Vor veni nişte ordine de ministru prin care se vor decala nu examenele naţionale, ci celelalte înscrieri, în clasa a V-a, competenţele. (...) Evaluarea naţională pentru clasa a VI -a deja s-a decalat spre finalul lunii, pe următorul calendar. Nu am văzut ordinal de ministru, nu s-a mai intrat la nivelul comisiei de fdialog social, că avea nevoie să apară repede, rămâne de văzut. Importante sunt examenele naţionale şi acolo într-adevăr avem o mare problem şi trebuie să ne asigurăm că nu vor fi pierderi din acest punct de vedere. Examenele naţionale nu se pune problema deocamdată să le decalăm, cel puţin în acest moment. Rămâne de văzut, dacă după o săptămână această grevă va continua, probabil că vom gândi şi în aceatsă cheie”, încheie Cristache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici