Grevă japoneză la Porţile de Fier I: 150 de oameni participă la protest. Salariile angajaţilor

Angajaţii Hidroserv Porţile de Fier au intrat luni în grevă japoneză. La protest participă 150 de angajaţi, nemulţumiţi de salarii şi de faptul că sunt nevoiţi să îşi cumpere singuri cele necesare pentru muncă.

761 afișări
Imaginea articolului Grevă japoneză la Porţile de Fier I: 150 de oameni participă la protest. Salariile angajaţilor

Angajaţii Hidroserv Porţile de Fier, în grevă japoneză începând de luni

Angajaţii acuză conducerea Hidroserv, instituţie aflată în insolvenţă, că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiţii astfel că angajaţii care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de la Porţile de Fier sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri sculele pentru reparaţii.

Salariaţii şi-au cumpărat salopete şi chiar şurubelniţe.

„Salariaţii au ajuns să-şi cumpere singuri scule sau materiale cu care lucrează, ceea ce este foarte grav. Nu aşa se face o ieşire din insolvenţă, reducând cheltuielile la minim, adică nici cele necesare pentru lucru. De exemplu, electricienii îşi cumpără şurubelniţe, patent, aparate de măsură.(...) Până anul ăsta, în martie, când au fost aduse pentru prima oară salopete, inclusiv salopete, echipamentul de lucru îl cumpărau angajaţii din fonduri proprii”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier

Cristinel Popescu susţine că angajaţii sunt nemulţumiţi şi de salariile mici, sub media salariului mediu pe economie. Un angajat Hidroserv câştigă 2.300 - 2.400 de lei, astfel că mulţi şi-au dat demisiile.

Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier spune că barajul de la Porţile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani şi că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.

Sindicaliştii Hidroserv spun că, în zilele următoare, protestatarilor de la Porţile de Fier li se vor alătura şi angajaţi Hidroserv din Cluj şi Vâlcea.

Potrivit site-ului Hidroserv, Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A. este filială a societăţii comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acţiuni. Societatea oferă servicii şi mentenanţă în domeniul hidroenergetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici