Grevă la Spitalul Judeţean Cluj. Medicii chirurgi refuză să mai facă gărzi fără ajutor

  • Medicul chirurg Lucian Fodor refuză să mai opereze singur, e prea riscant
  • Medicii chirurgi cer ca rezidenţii să fie lăsaţi să se întoarcă în sălile de operaţie
  • Conducerea spitalului face demersuri să le ofere medicilor ajutoare
2959 afișări
Imaginea articolului Grevă la Spitalul Judeţean Cluj. Medicii chirurgi refuză să mai facă gărzi fără ajutor

Grevă la Spitalul Judeţean Cluj. Medicii chirurgi refuză să mai facă gărzi fără ajutor

Restricţiile impuse din cauza COVID-ului afectează şi activitatea medicală. Exemplu este astăzi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj unde medicii chirurgi de la compartimentul de chirurgie plastică refuză gărzile, în semn de protest.

Din martie 2020, spitalul a interzis accesul rezidenţilor în sălile de operaţie, iar medicii au fost nevoiţi să se descurce singuri. De obicei aceştia sunt ajutaţi de medicii rezidenţi sau de colaboratori. Medicul chirurg, Lucian Fodor spune că nu mai face faţă şi că riscul să opereze singur este mult prea mare.

LUCIAN FODOR: Nimeni, niciunul dintre colegii din gărzi din exterior şi noi, nu doreşte să îşi asume responsabilitatea actului medical de a lucra singuri, de a opera singuri. Suntem Cluj-Napoca şi nu există gardă de chirurgie plastică?! Practic noi nu mai avem ajutoare, nu mai avem cu cine să intrăm în operaţie. Staţi că vorbim de Cluj-Napoca unde vin traumatisme complexe. 

Între timp conducerea spitalului spune că a început demersurile ca să îi aducă înapoi pe medicii rezidenţi care lucrau în compartimenul de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean din Cluj unde sunt 15 paturi.

Prof, Dr. CLAUDIA GHERMAN, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj: Ne adaptăm la noile cerinţe şi accesul studenţilor este eşalonat. Medicii nu au o justificare să facă această grevă pentru că ei sunt din totdeauna răspunzători de actul medical din secţia în care îşi desfăşoară activitatea. Nu am încălcat nicio clauză contractuală între aceştia şi instituţia noastră, ci dimpotrivă noi vrem să îi sprijinim şi pentru acest lucru am începul demersurile ca ei să poată fi asistaţi în activitatea lor de medicii rezidenţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici