Grevă spontană la RATB: 200 de şoferi au întrerupt lucrul, nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte

Aproximativ 200 de şoferi şi vatmani protestează, vineri, la sediul RATB, nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte, ei ameninţând cu greva dacă nu li se va asigura transportul către casă la finalul programului de noapte.

4067 afișări
Imaginea articolului Grevă spontană la RATB: 200 de şoferi au întrerupt lucrul, nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte

Grevă spontană la RATB: 200 de şoferi au întrerupt lucrul, nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte (Imagine: Andreea Balurea/Mediafax Foto)

Protestatarii cer conducerii RATB să menţină şi autobuzele care îi transportau la serviciu până la introducerea traseelor de noapte.

Unii şoferi şi vatmani s-au retras de pe trasee în depouri, declanşând un protest spontan ca urmare a deciziei conducerii RATB.

El a precizat că sindicaliştii solicită să li se asigure transportul până la locuinţă, după terminarea programului de noapte.

Directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATB), Adrian Criţ, a declarat că i-a invitat la discuţii pe sindicalişti şi că îi aşteaptă pe liderii cu care să poată discuta această situaţie.

"Ceea ce fac ei este total ilegal", a spus Criţ.

El a susţinut că sindicaliştii solicită să li se asigure transportul până la locuinţă, după terminarea programului de noapte.

Şoferii din RATB nu au fost informaţi în prealabil cu privire la decizia conducerii Regiei de a înfiinţa cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul, susţin reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB).

"Dacă bucureştenii au solicitat în masă apariţia acestui serviciu, rămâne să vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toţi, ne referim aici la conducătorii auto din RATB, este că fără nicio informare prealabilă, ca să nu mai vorbim de o minimă comunicare cu sindicatele, am fost puşi în faţa faptului împlinit, astfel că, începând de vineri, 15 iulie, conducătorii auto vor fi nevoiţi să apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu", spun sindicaliştii într-un comunicat transmis, vineri.

Potrivit acestora, acest demers înseamnă practic dublarea timpului deplasării, "ceea ce nu face altceva decât să creeze un disconfort la care, din păcate, nu s-a gândit nimeni la luarea unei astfel de decizii".

Sindicaliştii au solicitat o întâlnire cu directorul general al Regiei, aceasta fiind stabilită pentru vineri, la ora 12.00.

Întâlnirea are ca scop găsirea unor soluţii acceptabile de ambele părţi. "În caz contrar, se cunosc reacţiile imprevizibile ale conducătorilor auto în astfel de situaţii, lucru de nedorit, presupunem, de către nimeni", potrivit sursei citate.

Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piaţa Unirii şi vor circula între orele 23.00-1.00 şi 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute şi între orele 1.00-5.00 la 60 de minute, a anunţat, miercuri, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici