Gribenco a fost prins la Ploieşti

Serghei Gribenco, unul dintre suspecţii în jaful armat de la Braşov, a fost prins, marţi, la Ploieşti, el fiind specializat în crimă organizată şi având un mod de operare profesionist, conspirat şi având pregătire contrainformativă, a declarat ministrul de Interne, Dan Nica.

101 afișări
Imaginea articolului Gribenco a fost prins la Ploieşti

Gribenco a fost prins la Ploieşti

Nica a spus, într-o conferinţă de presă, că de când Serghei Gribenco, "un personaj extrem de periculos", a fost identificat ca suspect în cazul jafului armat de la casa de schimb valutar din Braşov, la prinderea lui au participat efective importante din cadrul structurilor SRI, DGIPI şi Poliţiei.

Ministrul de Interne a mai spus că acest caz a fost "extrem de complex" şi că în ultimii 20 de ani specialiştii crimininalişti nu s-au mai întâlnit cu un asemenea caz.

La intervenţia din Ploieşti au participat chiar şi lucrători ai Detaşamentului de Intervenţie Rapidă a Poliţiei, pentru că Gribenco este extrem de violent. Acesta a fost prins după o acţiune a Poliţiei Române, SRI şi DGIPI, marţi, la ora 18.00, în urma unei descinderi în Ploieşti, a mai spus Dan Nica, precizând că nu poate da alte detalii despre locul şi modul în care a fost prins pentru a nu afecta ancheta.

Nica a adăugat că în prezent se desfăşoară mai multe percheziţii, sub coordonarea procurorilor braşoveni, care anchetează cazul jafului armat de la casa de schimb valutar.

Ministrul Internelor a mai spus că miercuri vor fi date alte informaţii legate de acest caz.

Nica a precizat că, începând de luni, o sută de cadre specializate din Poliţia Română şi din structurile Ministerului de Interne se află în toate judeţele, pentru a coordona o acţiune complexă pentru anihilarea tuturor grupurilor de crimă organizată.

Gribenco era singur în momentul capturării şi nu a opus rezistenţă

Serghei Gribenco a fost prins într-un imobil din cartierul de vest al Ploieştiului şi era singur în locuinţă în momentul capturării, el neopunând rezistenţă, a declarat, marţi seară, şeful IPJ Prahova, comisarul şef Iulian Bach.

Şeful IPJ Prahova a declarat corespondentului MEDIAFAX că la acţiunea de capturare a lui Gribenco "a participat un număr important de poliţişti" şi că imobilul în care a fost depistat acesta nu este părăsit, poliţiştii cunoscând identitatea proprietarului casei respective.

Conform şefului IPJ Prahova, în momentul în care a fost reţinut, Serghei Gribenco nu a opus rezistenţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, Gribenco se află în Ploieşti, în imobilul în care a fost depistat, şi unde se face în continuare percheziţie.

Comisarul şef Iulian Bach a mai declarat că suspectul nu va fi dus în arestul IPJ Prahova, ci în noaptea de marţi spre miercuri va fi transferat la Braşov.

Serghei Gribenco va fi dus în noaptea de marţi spre miercuri la sediul IPJ Braşov

Serghei Gribenco, unul dintre suspecţii în cazul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, va fi dus, în noaptea de marţi spre miercuri, la sediul IPJ Braşov, el urmând să fie audiat de procurori în cursul acestei săptămâni, a declarat procurorul Ramona Diaconu.

Potrivit Ramonei Diaconu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, în acest moment, la Ploieşti se desfăşoară "mai multe activităţi" şi, după ce acestea vor fi terminate, Serghei Gribenco va fi adus la Braşov.

"În acest moment, într-adevăr, se desfăşoară o percheziţie în vederea identificării mai multor probe, dar nu la Braşov", a spus Diaconu, care a refuzat să dea detalii despre locul de desfăşurare al percheziţiilor respective.

Ramona Diaconu a spus că nu poate spune cu certitudine când va fi audiat Gribenco întrucât procurorii vor decide acest aspect, însă a adăugat că, în opinia ei, audierile ar putea avea loc în cursul acestei săptămâni.

Întrebată dacă în perioada jafului armat din 29 ianuarie, de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie, din Braşov, Gribenco se afla în municipiu, Diaconu a răspuns că ştie că s-a vehiculat o astfel de ipoteză, dar că nu deţine, în acest moment, informaţia respectivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov a confirmat că Gribenco este unul dintre cei opt suspecţi în cazul jafului armat, alături de Serghei Gorbunov. Ea a explicat că iniţial nu a confirmat că Gribenco face parte din cercul suspecţilor întrucât exista temerea că acesta ar putea părăsi ţara dacă s-ar fi făcută publică o asemenea informaţie.

"Prin urmare, aţi văzut că nu a plecat din România şi a putut fi prins la Ploieşti", a spus Diaconu.

Serghei Gribenco era dat în urmărire din 2005 pentru să se sustrăgea executării unei pedepse de patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt şi înşelăciune, cu un prejudiciu de 230 de milioane de lei.

Greibenco are 36 de ani, cetăţenie română şi moldoveană, el fiind condamnat în decembrie 2004 de Curtea de Apel Cluj la închisoare pentru fraudarea societăţilor Wolf Oil Corporation, Silcotub, Argeşana, Gama şi Daniele Trading Com, prejudiciul produs fiind stabilit la 230 de milioane de lei. Acesta apare cu ultimul domiciliu în Cluj-Napoca.

În 29 ianuarie, două persoane au murit în urma unui atac armat care a avut loc la o casă de schimb valutar din Braşov. Jefuitorul a tras cu arma asupra a doi angajaţi ai casei de schimb valutar care se aflau într-o maşină, apoi a spart geamul autovehiculului, în care se afla o sumă importantă de bani. Atacul a generat panică, iar un trecător a încercat să-l împiedice pe asasin, însă a fost împuşcat mortal. Unul dintre angajaţii casei de schimb valutar, deşi grav rănit, a supravieţuit atacului, însă a rămas fără un ochi, celălalt angajat pierzându-şi viaţa în urma jafului armat.

Citeşte şi

Serghei Gorbunov îşi susţine în continuare nevinovăţia

Braşov: Cercul de suspecţi în cazul dublului asasinat s-a redus la opt

Gorbunov rămâne principalul suspect

60 de persoane, audiate în cazul asasinatului de la Braşov

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici