Grindeanu: Taxa de la Feteşti, suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că taxa de la Feteşti ar putea fi suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea, cel mai probabil până la începutul lunii august.

741 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Taxa de la Feteşti, suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea

Sorin Grindeanu a spus că lucrările la podul peste braţul Borcea s-ar putea încheia până la începutul lunii august, iar până atunci taxa de la Feteşti va fi suspendată.

„Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea, şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru. Pe această perioadă, până la terminarea lucrărilor, să vedem dacă putem şi cred că putem, să eliminăm taxa de pod”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Constanţa.

Ministrul a precizat că atunci când a început decopertarea, „lucrurile au stat mai prost decât s-a anticipat”, astfel că nimeni nu vrea să îşi asume „să facă lucrări de mântuială pe acest proiect important”.

„Noi am sperat că undeva la sfârşitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulaţie, pare că se duce şi în luna iulie. Şi atunci, fiind în vârf de sezon, toate aceste lucrări vor crea un anumit disconfort şi cred că noi putem să ne asumăm în această perioadă până la finalizarea acestor reparaţii să ne asumăm această decizie. Începând de cât mai repede, dar ţine de CNAIR. De aceea am făcut şi public acest lucru ca să faceţi presiune pe domnul de la CNAIR. E o chestiune de zile. Reparaţiile sper să se termine până la început de august”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu.

Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici