Gripa A/H1N1, confirmată la un bărbat din Hunedoara la câteva zile după moartea lui

Probele recoltate de la un bărbat de 51 de ani din judeţul Hunedoara care a murit în spital, la sfârşitul săptămânii, au confirmat, miercuri, că acesta avea gripă A/H1N1.

47 afișări
Imaginea articolului Gripa A/H1N1, confirmată la un bărbat din Hunedoara la câteva zile după moartea lui

Gripa A/H1N1, confirmată la un bărbat din Hunedoara la câteva zile după moartea lui (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, la un bărbat de 51 de ani din judeţul Hunedoara, care a murit, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" a fost confirmată, miercuri, gripa A/H1N1.

"Bărbatul suferea de mai multe boli cronice şi a fost internat în spital, la Hunedoara. Avea afecţiuni ale aparatului respirator, hipertensiune arterială şi diabet zaharat şi suferea şi de obezitate. A fost suspect de gripă şi i s-au prelevat probe duminică, acestea fiind trimise, luni, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Miercuri am primit confirmarea de gripă A/H1N1", a declarat Birău.

Potrivit acesteia, în baza unei proceduri standard, în fiecare zi de luni, DSP Hunedoara trimite la Bucureşti probele recoltate de la pacienţi suspectaţi de gripă A/H1N1, iar rezultatele sunt anunţate miercurea.

Tot miercuri, Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat alte cinci cazuri de gripă A/H1N1 în judeţul Hunedoara, la persoane care nu au legătură între ele.

"Doi dintre cei diagnosticaţi au fost plecaţi în străinătate, în Germania şi Austria, iar restul nu ştiu de unde au contractat boala. Cele cinci persoane se simt bine şi urmează un tratament antiviral", a afirmat Birău.

Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost confirmate şapte cazuri de gripă A/H1N1, prima persoană, diagnosticată în luna ianuarie, fiind deja externată din spital, după ce a terminat tratamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici