Grup de lucru Sanitas - MS pentru discutarea majorărilor salariale

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi cei ai Ministerului Sănătăţii au convenit, joi, să organizeze un grup de lucru comun pentru a discuta problema majorărilor salariale cerute de sindicalişti, urmând ca, după aprobarea Legii bugetului să se decidă în ce măsură este posibilă o creştere a salariilor.

13 afișări
Imaginea articolului Grup de lucru Sanitas - MS pentru discutarea majorărilor salariale

Marius Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas (Imagine: Mediafax Foto)

Sindicaliştii au de aşteptat până pe 24 octombrie, când este posibil să fie aprobată Legea bugetului, pentru a afla dacă este posibil să li se majoreze salariile. Până atunci vor strânge însă semnături de la membrii din toată ţara, pentru a declanşa proteste în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Ministerul Sănătăţii.

Potrivit preşedintelui Sanitas, Marius Petcu, federaţia vrea să semneze un acord cu actualul Guvern pentru a le fi garantată o majorare salarială din 2009, chiar dacă Executivul se va schimba.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a participat, joi, la Biroul executiv al federaţiei Sanitas şi a spus că "există dorinţa de înţelegere, totul este să vedem care sunt limitele rezonabile în care să discutăm".

Nicolăescu declara, marţi, după o altă întâlnire cu Federaţia Sanitas, că "sindicatele cer cât consideră necesar, iar autorităţile pot să acorde, în măsura în care nu periclitează economia României".

"După aprobarea Legii bugetului vom jalona direcţiile, în măsura în care economia poate suporta, privind majorările salariaţilor din sectorul de sănătate'', mai spunea ministrul Nicolăescu.

Federaţia Sanitas cere o majorare salarială de "50, 60 la sută" pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii.

Prim vicepreşedintele Sanitas, Adrian Bârea, a declarat, luni, la Consiliul Naţional al CNSLR Frăţia, că, după o discuţie cu membrii filialelor, s-a ajuns la concluzia că este necesară şi o majorare a salariilor personalului din domeniul sănătăţii.

"După consultarea membrilor Sanitas din ţară, am constatat că există o dorinţă comună de majorare a salariilor cu 50, 60 la sută. Sănătatea funcţionează 100 la sută din fondul asigurărilor de sănătate, astfel că nu cerem bani de la alte domenii", a explicat Bârea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici