Video Grup infracţional specializat, destructurat de poliţiştii ilfoveni

Opt membri ai unui grup infracţional specializat în spargeri de sedii de societăţi comericale au fost arestaţi, cinci dintre aceştia fiind prinşi în urmă cu o zi când se întorceau din Spania, a declarat, joi, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, Petre Popa.

33 afișări

Membrii grupului infracţional erau suspectaţi că la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut au furat din sediul unei societăţi comerciale din localitatea Chiajna, judeţul Ilfov, 51 de laptopuri în valoare de 83.000 de lei .

Poliţiştii au stabilit ulterior că suspecţii au scos la vânzare, pe unul dintre site-urile specializate, laptopurile furate.

Petre Popa a precizat că membrii reţelei au hotărât să părăsească România, o parte dintre ei plecând în luna decembrie în regiunea Valencia-Alicante, unde au încercat să "testeze" posibilitatea de a sparge locuinţe.

"În acest sens, au «punctat» un cetăţean spaniol în vârstă, care trăia singur şi, după ce li s-au alăturat şi ceilalţi membri ai reţelei, au pătruns în locuinţa acestuia, de unde au sustras 16.000 de euro, o armă de vânătoare, un laptop şi alte bunuri. Tot bătrânului i-au furat şi un autoturism de lux. Apoi, au închiriat o altă maşină de la o firmă specializată şi au venit cu cele două autoturisme în România", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Elena Bucur.

Pentru prinderea membrilor reţelei s-a acţionat concomitent, în localitatea ilfoveană Chitila, unde erau cei cu maşina închiriată, şi în judeţul Arad, la intrarea în ţară, unde au fost reţinuţi cei care veneau cu autoturismul furat.

Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie lfov a declarat că doar cinci dintre membrii reţelei au fost plecaţi în Spania, alături de ei fiind arestaţi şi părinţii acestora, care i-au aşteptat în Ungaria pentru a-i ajuta să revină în ţară.

Cei opt, Florentin C. (42 de ani), Dumitra C. (41 de ani), Iulian Alexandru S. (21 de ani), Cătălin Lucian Ş. (21 de ani), Constantin C. (20 de ani), Aurelian C. (21 de ani), Williams C. (21 de ani) şi Alin Cătălin C. (24 de ani), toţi din Bucureşti, fără ocupaţie, au fost prezentaţi Judecătoriei Buftea cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe 28 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici