Grupare care tâlhărea bătrânii, prinsă în Bucureşti/ Victimele erau urmărite până în scara blocului

O grupare care tâlhărea persoanele în vârstă a fost prinsă în Bucureşti, anunţă Poliţia Capitalei, după ce a reuşit să tâlhărească doi oameni. Hoţii îşi urmăreau victimele până în scara blocului, iar acolo cereau pomană, pretext sub care au reuşit să intre în casele bătrânilor.

8462 afișări
Imaginea articolului Grupare care tâlhărea bătrânii, prinsă în Bucureşti/ Victimele erau urmărite până în scara blocului

Grupare care tâlhărea bătrânii, prinsă în Bucureşti/ Victimele erau urmărite până în scara blocului

"Poliţişti ai Sectorului 3 aflaţi în desfăşurarea unor activităţi operative au observat în cursul dimineţii 3 persoane, doua femei şi un bărbat, cunoscuţi cu preocupări infracţionale.
Cele două femei au fost observate cum s-au deplasat în mod constant în spatele unui bărbat în vârstă, ce mergea cu ajutorul unui cadru, iar când acesta a intrat în scara unui bloc, au pătruns împreună cu acesta în imobil. În scurt timp cele doua au ieşit şi au plecat cu un autoturism ce le aştepta", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Scenariu s-a repetat apoi cu un alt bărbat.

Imediat poliţiştii au intrat pe fir şi i-au identificat pe cei doi bărbaţi, ambii în vârstă de 85 de ani. Aceştia au declarat că au primit cele trei persoane în casă pentru că cereau pomană, dar ulterior au observat că le lipsesc bani.

"După plecarea acestora au observat că din locuinţă le-au dispărut banii, 5.500 şi respectiv 3.000 de lei. Imediat poliţiştii aflaţi în teren au procedat la blocarea în trafic a autoturismului cu care se deplasau femeile. Cei trei ocupanţi au încercat să-şi asigure scăparea prin fugă, dar au fost imobilizaţi. În urma percheziţiilor corporale, asupra celor în cauză, a fost găsită suma de 8.500 lei", transmite Poliţia.

Cei trei au fost reţinuţi, urmând să fie cerut şi mandat de arestare pe numele lor.

Cele două femei, de 45 şi respectiv 31 de ani sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar bărbatul de 28 de ani pentru complicitate la furt calificat, dar şi pentru conducere fără permis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici