Video Grupare de narcotraficanţi din Braşov destructurată de poliţişti

O reţea formată din 11 persoane, specializată în traficul de droguri de mare risc şi cultivarea de plante de cannabis în judeţul Braşov, a fost anihilată de poliţişti, după patru luni de monitorizare, opt dintre membri fiind trimişi în judecată.

59 afișări

Cele 11 persoane făceau parte dintr-o grupare de narcotraficanţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, comisar şef Liviu Naghi, aceştia introduceau în ţară în scopul vânzării şi consumului personal droguri de mare risc (ciuperci halucinogene), cultivau plante de cannabis şi intermediau unele tranzacţii de droguri de risc şi mare risc (cannabis, rezină cannabis, ciuperci halucinogene).

"S-a probat faptul că drogurile de mare risc, în speţă ciuperci halucinogene, ce conţineau conform raportului de constatare tehnico-ştiintifică substanţele psihoactive psilocină şi psilocibină erau importate din Olanda, după care erau comercializate în municipiul Braşov", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Liviu Naghi.

Poliţiştii au făcut, în luna iulie, zece percheziţii domiciliare în judeţ, în urma cărora s-au identificat şi confiscat mai multe cantităţi de droguri de risc, dar şi mai multe accesorii folosite la consumul de droguri.

Astfel, la domiciliul unuia dintre membrii grupării, care era capul reţelei, R. Roland de 47 de ani au fost găsite 34 plante de cannabis şi o instalaţie artizanală de cultivare a acestor plante formată din sistem de iluminat artificial, sistem de ventilaţie, sistem de menţinere a temperaturii constante. De asemenea, în locuinţa acestuia era amenajat şi un spaţiu special destinat uscării plantelor.

"Acesta amenajase în casa sa din localitatea Cristian o adevărată seră dotată cu cu tot ce era necesar pentru dezvoltarea plantelor. Plantele erau cultivate în scopul de a fi vândute, din cantitatea găsită putând fi preparat circa un kilogram de cannabis, care pe piaţa drogurilor ar fi valorat 50.000 de lei", a spus Naghi.

De asemenea, una dintre membrele grupării, o tânără de 20 de ani, a recunoscut în faţa poliţiştilor că a importat o sută de grame de cuperci halucinogene din Olanda pe care le-a comandat prin Internet şi care i-au fost livrate cu o firmă de curierat internaţional, faptă pentru care aceasta riscă până la 25 de a ani de închisoare.

În urma probatoriului administrat, procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a opt persoane din cele unsprezece: R. Roland (47 ani), G. Adrian (23 ani), C. Alexandru (22 ani), D. Valentin (21 ani), I. Andra (20 ani), N. Sergiu (21 ani), S. Mihai (21 ani) şi B. Constantin (21 ani).

Aceştia sunt cercetaţi pentru import de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi deţinerea în vederea consumului propriu de droguri de mare risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici