Grupul de elevi blocat la Londra a sosit la Bucureşti

Cei 50 de copii care au fost blocaţi pe aeroportul Luton de lângă Londra, timp de 17 ore, precum şi profesorii care i-au însoţit, au sosit, duminică, în ţară, la Aeroportul Otopeni, cu o cursă Tarom.

95 afișări
Imaginea articolului Grupul de elevi blocat la Londra a sosit la Bucureşti

Grupul de elevi blocat la Londra a sosit la Bucureşti

Elevii, majoritatea de la Liceul I.L. Caragiale din Bucureşti, au stat blocaţi, sâmbătă, timp de peste 17 ore, pe aeroportul din Luton, situat la 45 de kilometri de Londra. Copiii au stat fără apă şi fără mâncare, în tot acest timp neprimind nicio explicaţie de la reprezentanţii Wizz Air.

După ce situaţia a fost semnalată presei, precum şi ambasadei române la Londra, Wizz Air a anunţat că grupul de copii va fi cazat la un hotel urmând să fie transportat în ţară cu un avion al companiei Tarom, în cursul zilei de duminică. Wizz Air a anunţat că va suporta integral costurile.

Copiii au fost vizitaţi şi de ambasadorul României la Londra, precum şi de personalul consular, care s-au asigurat că situaţia a fost rezolvată.

 

Părinţii copiilor intenţionează să dea în judecată compania aeriană

"Chiar mă gândesc serios că trebuie să-i dăm în judecată, pentru că, dacă stăm fără să facem nimic şi ne mulţumim cu faptul că, într-un final s-a rezolvat, nu vor înţelege niciodată că trebuie să respecte angajamentele asumate", a declarat Mioara Bogdan, unul dintre părinţi.

Ea a mai spus că va discuta atât cu profesorii organizatori ai excursiei, cât şi cu ceilalţi părinţi, pentru a analiza clauzele şi a decide asupra acţionării în instanţă a compaiei, pentru despăgubiri.

Mioara Bogdan a declarat că excursia a fost organizată de profesorul de istorie, printr-o agenţie de turism, pe care nu a numit-o.

ISMB va declanşa o anchetă

Inspectorul general Stelian Fedorca a declarat, pentru MEDIAFAX, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va declanşa, luni, o anchetă cu privire la această excursie apreciind că excursia are un "oarecare" caracter privat, întrucât a fost organizată de profesori, cu acordul părinţilor şi nu a fost asumată de ISMB, aşa cum se întâmplă în cazul competiţiilor şcolare sau al unor excursii cu caracter de schimburi interşcolare.

Andronescu: Copiii să facă plângere la ANPC

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a cerut şcolii de la care provin copiii să facă plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) împotriva compaiei Wizz Air, responsabilă pentru această situaţie.

Andronescu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că o asemenea posibilitate ar trebui luată în calcul şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi:

Zeci de elevi, blocaţi de mai multe ore pe aeroportul Luton (Video)

Andronescu: Şcoala de la care sunt copiii blocaţi la Londra să facă plângere la ANPC

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici