Guvernul a amânat cu o lună prima etapă de majorare a salariilor în învăţământ

Guvernul a amânat cu o lună intrarea în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, printr-o ordonanţă de urgenţă în care se stabileşte că o treime din creşterea de 28%, decisă de fostul Cabinet, va fi acordată la 1 aprilie, şi nu la 1 martie cum era prevăzut.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul a amânat cu o lună prima etapă de majorare a salariilor în învăţământ

Guvernul a amânat cu o lună prima etapă de majorare a salariilor în învăţământ

Ordonanţa de urgenţă, aprobată în şedinţa de joi, prevede că "pentru perioada 1 ianuarie-31 martie 2009, coeficienţii de multiplicare şi valorile coeficientului de multiplicare 1,000 sunt prevăzuţi pentru toate funcţiile didactice şi didactice auxiliare", iar "pentru perioada 1 aprilie-31 august 2009 se va acorda o treime din creşterea salariilor de bază obţinute prin aplicarea coeficienţilor de multiplicare şi a valorilor coeficientului de multiplicare 1,000 prevăzuţi pentru toate funcţiile didactice şi didactice auxiliare".

Actul normativ modifică astfel articolul 1' alineatul 1 literele a şi b din OU 15/2008, modificată prin Legea 221/2008 şi OU 151/2008.

Textul anterior stipula la aceste două litere că "pentru perioada 1 ianuarie-28 februarie 2009 coeficienţii de multiplicare şi valorile coeficientului de multiplicare 1,000 sunt prevăzuţi pentru toate funcţiile didactice şi didactice auxiliare", iar "pentru perioada 1 martie-31 august 2009 se va acorda o treime din creşterea salariilor de bază obţinute prin aplicarea coeficienţilor de multiplicare şi a valorilor coeficientului de multiplicare 1,000 prevăzuţi pentru toate funcţiile didactice şi didactice auxiliare".

Punctul care stabileşte că următoarea majorare, reprezentând două treimi din creşterea totală, ar urma să fie acordată în intervalul 1 septembrie-31 decembrie 2009, nu a fost modificat.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu a putut fi contactată pentru comentarii până la ora transmiterii acestei ştiri.

Fostul Guvern a decis, în luna noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca salariile profesorilor să fie majorate gradual cu până la 28%, în două etape, respectiv de la 1 martie şi 1 septembrie 2009.

Pe de altă parte, actualul Executiv a decis, joi, ca salariile în sectorul bugetar să fie majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie. Premierul Emil Boc a precizat că şi angajaţii din învăţământ vor primi o creştere salarială de 5%, la care se vor putea adăuga sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului.

Citeşte şi:

Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB

Salariile şi pensiile cresc cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici