Guvernul a aprobat o Hotărâre care permite majorarea cuantumului plăţii gărzilor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri la finalul şedinţei, că a fost aprobată o Hotărâre prin care se permite majorarea cuantumului plăţii gărzilor efectuate de cadrele medicale.

719 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat o Hotărâre care permite majorarea cuantumului plăţii gărzilor

Guvernul a aprobat o Hotărâre care permite majorarea cuantumului plăţii gărzilor

”A fost aprobată o Hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Sănătăţii, pentru plata gărzilor, astfel, începând cu 1 octombrie plata gărzilor făcute de cadrele medicale va putea fi majorată, aşa cum a stabiliut deja Guvernul prin OUG. Astăzi au fost luate măsurile legislative necesare pentru operaţionalizarea plăţii gărzilor cadrelor medicale la nivelul majorat, prin adoptarea unei Hotărâri de guvern. Vor fi creşteri de la 65% la 100% ale cuantumului de plată a gărzilor cadrelor medicale”, a declarat Liviu Iolu.

Sindicatele din sănătate au ameninţat la începutul lunii septembrie că medicii vor asigura, începând cu 1 octombrie, doar gărzile obligatorii şi au mai anunţat posibile proteste dacă problema plăţii gărzilor nu va fi soluţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici