Guvernul a decretat oficial trei zile de DOLIU NAŢIONAL pe teritoriul României, după tragedia din Clubul Colectiv

Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional pe teritoriul României, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, majoritatea fiind internaţi.

5398 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decretat oficial trei zile de DOLIU NAŢIONAL pe teritoriul României, după tragedia din Clubul Colectiv

Guvernul a decretat oficial trei zile de DOLIU NAŢIONAL pe teritoriul României, după tragedia din Clubul Colectiv

La începutul şedinţei de Guern, Ponta le-a spus miniştrilor că regretă că se întâlnesc în şedinţă din cauza unei tragedii în care şi-au pierdut viaţa mulţi tineri.

"Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toţii familiilor şi victimelor celor care au avut de suferit şi vreau să vă rog, câteva secunde, să ţinem o reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa", a arătat premierul.

Primul ministru a mai spus că, din păcate, în mandatul acestui Guvern este pentru a doua oară când se întâmplă o tragedie de o asemenea amploare, după accidentul din Muntenegru, din 2013, soldat cu 19 români morţi şi 29 de răniţi. Ponta a adăugat că este convins că astfel de accidente pot fi evitate.

Înaintea şedinţei de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după o vizita la locul tragediei produse vineri seară în Capitală, că Guvernul a decretat doliu naţional.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici