Guvernul a desfiinţat Cancelaria premierului

Ordonanţa de urgenţă prin care Cancelaria premierului este desfiinţată a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

32 afișări
Imaginea articolului Guvernul a desfiinţat Cancelaria premierului

Guvernul a desfiinţat Cancelaria premierului (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, că atribuţiile Cancelariei vor fi preluate de Secretariatul General al Guvernului şi îndeplinite cu acelaşi număr de personal din organigrama SGG.

"Primul-ministru va avea corpul de consilieri şi secretari de stat. Din acest punct de vedere, corpul consilierilor primului-ministru şi al secretarilor de stat va fi cu cel puţin 50% mai mic decât corpul de consilieri şi secretari de stat ai foştilor premieri Tăriceanu şi Năstase. Voi propune o structură de consilieri formată din doi secretari de stat, 10 consilieri de stat, 8 consilieri personali şi 2 secretari personali, în total 22. În comparaţie cu 45 câţi avea premierul Tăriceanu şi 46 câţi avea premierul Năstase", a spus Boc.

Şeful Cancelariei premierului, Cătălin Baba, va lucra în continuare în Guvern, ca şi consilier de stat la cabinetul primului-ministru.

Întrebat de presă dacă personalul preluat de la Cancelarie trebuie "să se bucure de încrederea primului-ministru", Boc a arătat că acest "element de încredere" este legat doar de Corpul de Control al premierului.

Citeşte şi

Cancelaria premierului, desfiinţată în maximum zece zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici