Guvernul a desfiinţat peste 630 posturi de la Administraţia Rezervelor de Stat şi Arhivele Naţionale

Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de peste 630 posturi de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Arhivele Naţionale, instituţii subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, noile structuri organizatorice urmând să fie stabilite prin ordin al ministrului de resort.

232 afișări
Imaginea articolului Guvernul a desfiinţat peste 630 posturi de la Administraţia Rezervelor de Stat şi Arhivele Naţionale

Guvernul a desfiinţat peste 630 posturi de la Administraţia Rezervelor de Stat şi Arhivele Naţionale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă, Guvernul a decis ca numărul maxim de posturi în Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale să fie de 1.100 locuri, inclusiv preşedintele instituţiei, dintre care 152 posturi în aparatul propriu.

Până în prezent, schema de organizare a instituţiei a inclus un număr maxim de 1.280 posturi, exclusiv preşedintele, din care 166 posturi în aparatul propriu.

Prin aceeaşi hotărâre, Guvernul a decis ca numărul maxim de posturi pentru Arhivele Naţionale să fie limitat la 729 locuri, faţă de cele 1.180 posturi existente în prezent în organigramă.

Actul normativ stabileşte că încadrarea personalului în numărul de posturi finanţat în acest an, stabilirea drepturilor salariale aferente, dar şi încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă, urmare a reorganizării decise prin această hotărâre, vor fi reglementate conform procedurilor legale.

Hotărârea de guvern a fost avizată anterior în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici