Guvernul a efectuat simulări pentru a nu mai reduce pensii

Guvernul a efectuat mai multe simulări de reducere a altor cheltuieli în locul diminuării pensiilor cu 15%, precum scăderea cotei defalcate din TVA pentru autorităţile locale, dar nu a identificat soluţia optimă, o variantă fiind şi acordarea în 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul a efectuat simulări pentru a nu mai reduce pensii

Guvernul a efectuat simulări pentru a nu mai reduce pensii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ultima discuţie pe această temă, în care s-a pus accentul în principal pe evitarea reducerii pensiilor de până la 1.000 lei, a avut loc sâmbătă la Guvern, între premierul Emil Boc şi o parte dintre miniştri, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

"Au fost efectuate diferite simulări de identificare a unor surse financiare alternative, care să permită evitarea reducerii pensiilor cu 15%. A fost luată în calcul o diminuare a pensiilor cu 12% sau o scădere a cotelor defalcate din TVA pentru autorităţile locale, dar nu a fost luată nicio decizie. Există şi varianta diminuării pensiilor în acest an, dar cu alocarea în 2011 a unor sume compensatorii, în principal pentru pensionari cu venituri reduse, dacă va fi reluată creşterea economică", au arătat sursele.

Discuţiile pe această temă vor continua până la momentul angajării răspunderii, Guvernul urmând să se reunească luni în şedinţă, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.

O discuţie pe această temă va avea loc şi duminică seara, când parlamentarii PDL se vor întâlni, la Snagov, cu premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului într-o reuniune informală în cadrul căreia vor discuta despre asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate. La această reuniune este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici