Guvernul a emis aviz negativ la proiectul de lege al lui Victor Socaciu privind statutul artiştilor

Guvernul a formulat, în şedinţa de miercuri, un punct de vedere nefavorabil la propunerea de lege depusă la Parlament de actualul secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, Victor Socaciu, care solicită adoptarea unui statut al artistului şi înfiinţarea Ordinului Artiştilor din România.

182 afișări
Imaginea articolului Guvernul a emis aviz negativ la proiectul de lege al lui Victor Socaciu privind statutul artiştilor

Guvernul a emis aviz negativ la proiectul de lege al lui Victor Socaciu privind statutul artiştilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

În calitate de deputat PSD, Victor Socaciu a depus încă din noiembrie 2011, în Senat, o propunere legislativă în care arată că actuala legislaţie nu recunoaşte rolul artistului în păstrarea şi îmbogăţirea identităţii culturale şi spirituale a societăţii şi propune înfiinţarea Ordinului Artiştilor din România, instituţie care să reprezinte şi să ocrotească la nivel naţional şi internaţional interesele profesiei de artist.

Documentul a fost avizat negativ şi de fostul Guvern Ungureanu, în februarie 2012, cu argumentul că libertatea de exprimare este deja reglementată prin Constituţie, iar libertatea creaţiilor recunoscută la nivel constituţional este incomaptibilă legal cu forma de organizare a unui ordin profesional pentru anumite profesii liberale.

În mai 2012, proiectul a fost respins de Senat.

Proiectul a fost inclus acum şi pe agenda Guvernului Ponta, care a emis însă tot un aviz nefavorabil.

Victor Socaciu a fost numit de către premierul Ponta, la începutul acestui an, în luna ianuarie, în funcţia de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici