Guvernul acordă un ajutor financiar pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv

Familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de vineri seară, de la clubul Colectiv, vor primi câte 5.000 lei, iar familia Mariei Ion, mamă a 5 copii care a decedat, de asemenea, în incendiu, va beneficia de un ajutor financiar de 10.000 lei, a decis Guvernul în şedinţa de marţi.

1421 afișări
Imaginea articolului Guvernul acordă un ajutor financiar pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv

Guvern: Ajutor financiar pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

"În urma tragediei produse în seara de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din Bucureşti, Guvernul a decis acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în acest incendiu. Ajutorul, în cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecărei persoane decedate", se precizează într-un comunicat de presă a Guvernului.

În plus, Executivul va mai acorda un ajutor în valoare de 10.000 lei pentru familia Mariei Ion, femeia care şi-a pierdut viaţa în tragicul incendiu şi care îşi întreţinea singură familia: cei 5 copii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 23 de ani, precum şi tatăl paralizat, după ce soţul acesteia a decedat în urmă cu 8 ani. Titularul acestui ajutor de urgenţă va fi fiica cea mare, Camelia, ea fiind singurul copil major al familiei.

De asemenea, identificarea beneficiarilor şi plata ajutoarelor de urgenţă se va face de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul familiilor. Ajutorul va fi acordat în baza unei cereri adresate agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială din raza teritorială a domiciliului şi a unei copii a actului de identitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici