Guvernul ar putea trimite apă, pături şi corturi pentru sinistraţii taifunului Haiyan din Filipine

Guvernul intenţionează să scoată de la rezervele de stat apă, pături şi corturi pentru a veni în ajutorul sinistraţilor din Filipine, ţară devastată de taifunul Haiyan, ajutoarele umanitare urmând a fi transportate cu un avion al unui stat UE.

110 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea trimite apă, pături şi corturi pentru sinistraţii taifunului Haiyan din Filipine

Guvernul ar putea trimite apă, pături şi corturi pentru sinistraţii taifunului Haiyan din Filipine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că a discutat acest subiect cu premierul Victor Ponta, iar Guvernul va aproba în perioada următoare o hotărâre în acest sens.

Corlăţean a precizat că un avion al altui stat membru UE va prelua de la Bucureşti ajutoarele umanitare, pentru a le transporta în Filipine.

ONU a lansat, marţi, un apel la donaţii de ordinul a 301 milioane de dolari americani (aproximativ 225 milioane de euro) pentru a veni în ajutorul statului filipinez, devastat de taifunul Haiyan, care s-ar fi soldat cu cel puţin 10.000 de morţi.

Bilanţul uman şi amploarea pagubelor cauzate de trecerea, vineri, a unuia dintre cele mai puternice taifunuri care au atins vreodată uscatul, însoţit de rafale de vânt de peste 300 de kilometri pe oră şi valuri de cinci metri, rămân dificil de evaluat.

Ultimul bilanţ oficial al Guvernului filipinez anunţa 1.774 de morţi, în timp ce ONU a evocat că este posibil să-şi fi pierdut viaţa 10.000 de persoane doar în oraşul Tacloban, pe Insula Leyte, una dintre cele mai afectate, unde apa potabilă şi curentul electric lipsesc, iar hrana este raţionalizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici