Guvernul Boc trebuie să restituie Primăriei clujene peste 355.000 de lei

Guvernul condus de Emil Boc este obligat, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Cluj, să restituie Primăriei Cluj-Napoca peste 355.000 de lei, reprezentând cheltuieli cu organizarea alegerilor europarlamentare din 2007, demersul în instanţă fiind iniţiat de fostul primar Emil Boc.

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul Boc trebuie să restituie Primăriei clujene peste 355.000 de lei

Guvernul Boc trebuie să restituie Primăriei clujene peste 355.000 de lei

În sentinţa Curţii de Apel Cluj, Ministerul Economiei şi Finanţelor este obligat să analizeze, să includă şi să aloce în bugetul de stat, în fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, suma de 355.818 lei, reprezentând cheltuieli cu organizarea alegerilor europarlamentare din 25 noiembrie 2007 şi cu amenajarea secţiilor de votare.

Sentinţa, dată în noiembrie anul trecut, dar primită abia luni de Primăria Cluj-Napoca, obligă Ministerul Administraţiei şi Internelor să vireze Prefecturii Cluj suma de 355.818 lei, care, la rândul ei, trebuie să trimită banii Primăriei.

Surse din administraţia locală au declarat că Prefectura Cluj trebuia să se preocupe de recuperarea, de către Primăria Cluj-Napoca, a sumei cheltuite cu organizarea alegerilor pentru Parlamentul European.

În motivarea sentinţei, instanţa Curţii de Apel Cluj a considerat că "lipsa de transparenţă, obiectivitatea, lipsa de eficienţă şi iresponsabilitatea Instituţiei Prefectului judeţului Cluj se impun a fi sancţionate".

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat, luni, că suma pentru organizarea alegerilor europarlamentare a fost alocată de la bugetul local.

"S-a precizat în referatul de însoţire a proiectului de hotărâre privind alocarea sumei faptul că se vor recupera banii conform HG nr. 126/ 2007. Executivul Primăriei Cluj-Napoca a făcut demersuri pe lângă Prefectura Cluj şi la ministere de resort în vederea recuperării sumei, dar solicitările noastre au fost refuzate. Ultima soluţie pentru recuperarea sumei a fost acţionarea în instanţă", a spus Boian.

Primăria Cluj-Napoca a dat în judecată, la jumătatea anului trecut, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Economiei şi Finanţelor în 2008 pentru recuperarea celor peste 355.000 de lei.

Municipalitatea a câştigat în prima instanţă, Tribunalul Cluj, iar instituţiile date în judecată au făcut recurs. Primăria a câştigat şi la Curtea de Apel Cluj în noiembrie 2008, dar motivarea sentinţei a intrat oficial şi a fost înregistrată la Primărie abia în cursul zilei de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici