Guvernul cere reducerea consumului industrial de gaze

Guvernul a cerut marilor consumatori industriali, în principal din industria chimică şi siderurgică, să reducă în această perioadă consumul de gaze naturale, iar termocentralele să utilizeze mai mult păcura, pentru a evita creşterea importului de gaze, livrate în prezent la preţuri ridicate.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere reducerea consumului industrial de gaze

Guvernul cere reducerea consumului industrial de gaze (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"S-a cerut marilor consumatori industriali, în principal din sectorul chimic şi cel siderurgic, să reducă în această perioadă de temperaturi scăzute consumul de gaze, iar termocentralele care asigură furnizarea către populaţie de apă caldă şi căldură să treacă de pe gaz pe păcură, dacă au posibilitatea. În caz contrar, ar trebui să se apeleze la creşterea importurilor de gaze, dar la preţuri ridicate, ceea ce ar pune presiune asupra preţurilor la populaţie, în condiţiile în care consumatorii industriali se orientează spre gazele din producţia internă", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, necesarul actual de consum de gaze se ridică la 83 milioane metri cubi pe zi, dar din import şi producţia internă pot fi asigurate doar puţin peste 60 milioane metri cubi pe zi.

O discuţie pe tema reducerii consumului de gaze naturale a avut deja loc între oficialii Ministerului Economiei şi premierul Emil Boc, au mai arătat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici