Guvernul cumpără microbuze şi din certificate carbon. Ponta: Abonamentele erau mai scumpe ca la Paris. Dragnea: Am semnat contract de livrare a 600 microbuze şcolare

Guvernul a folosit o parte din sumele obţinute din valorificarea certificatelor pentru emisii de carbon pentru achiziţia de microbuze şcolare nepoluante şi intenţionează să aloce alte fonduri din aceeaşi sursă pentru cumpărarea altor 400 de microbuze, a declarat premierul Victor Ponta. Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că a semnat contractul de livrare a 600 de microbuze şcolare, după ce Ministerul Dezvoltării a câştigat în instanţă contestaţiile la licitaţie.

630 afișări
Imaginea articolului Guvernul cumpără microbuze şi din certificate carbon. Ponta: Abonamentele erau mai scumpe ca la Paris. Dragnea: Am semnat contract de livrare a 600 microbuze şcolare

Guvernul cumpără microbuze şi din certificate carbon. Ponta: Abonamentele erau mai scumpe ca la Paris (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

El a apreciat că această achiziţie va strica "afacerile" transportatorilor care solicitau statului, ca decont, acoperirea unor tarife foarte ridicate pentru transportul elevilor.

"Nu doar că aveam problema transportului copiilor, dar aveam şi problema băieţilor deştepţi din transporturi, cei care puneau preţuri pe kilometru mai mari decât taximetriştii din Paris şi, după aceea, constatam că nu avem bani să decontăm copiilor abonamentele", a spus Ponta, aflat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru semnarea contractului de achiziţie a microbuzelor.

Premierul a precizat că tot din sumele obţinute din valorificarea certificatelor pentru emisii de carbon vor fi alocate 40 milioane euro pentru spitale.

Dragnea: Am semnat contract de livrare a 600 microbuze şcolare

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, luni, că a semnat contractul de livrare a 600 de microbuze şcolare, după ce Ministerul Dezvoltării a câştigat în instanţă contestaţiile la licitaţie, premierul Victor Ponta precizând că va aloca fondurile necesare pentru achiziţia a încă 400.

"Azi am semnat contractul de livrare pentru 600 de mincrobuze şcolare. Procedura a fost demarată în septembrie 2013, au fost contestaţii la CNSC, am câştigat, au fost contestaţii şi la instanţă, am câştigat definitv şi irevocabil. Azi am semnat contractul", a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută în comun cu premierul Victor Ponta la sediul MDRAP.

El a precizat că din iunie va începe livrarea de microbuze, minimum 40 pe zi.

Dragnea a precizat că microbuzele vor fi repartizate în judeţe prin ordin comun semnat de ministrul Dezvoltării şi de ministrul Educaţiei.

Vicepremierul a spus că necesarul estimat anul trecut pentru a acoperi toate solicitările din teritoriu este de 1.000 de microbuze şi i-a solicitat premierului să aloce fonduri pentru achiziţia a încă 400.

Dragnea a precizat că microbuzele vor trece la primării şi primăriile, care vor angaja şi şoferi, le vor pune la dispoziţia şcolilor.

"Din fondurile care revin bugetului de stat din valorificarea cerificatelor de emisie de carbon aveam dreptul să le folosim pentru achiziţia de microbuze nepoluante. 600 sunt achiziţionate acum, şi, da, sunt sensibil la solicitările celor doi miniştri (Dragnea şi Costoiu, n.r.) şi evident că putem să alocăm în perioada imediat următoare din aceeaşi reusursă fondurile pentru încă 400 de microbuze în aşa fel încât să rezolvăm în mare parte solicitările venite din teritoriu", a spus Ponta.

În septembrie 2013, MDRAP a demarat procedura de achiziţie a 600 de microbuze şcolare pentru unităţile de învăţământ preşcolar. Licitaţia electronică a fost finalizată pe 10 ianuarie 2014, iar contestaţiile la CNSC şi Curtea de Apel au fost finalizate pe 6 martie 2014, ambele instanţe decizând în favoarea MDRAP.

Valoarea contractului este de 72.316.800 de lei cu TVA, iar valoarea unui microbuz este de 120.528 lei cu TVA (26.784 Euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici