Guvernul elimină aproape 5.200 de posturi din Ministerul Finanţelor

Guvernul va reduce cu 14% numărul total de posturi din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ceea ce echivalează cu un număr de 5.175 de funcţii desfiinţate, din care peste 95% de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul elimină aproape 5.200 de posturi din Ministerul Finanţelor

Guvernul elimină aproape 5.200 de posturi din Ministerul Finanţelor (Imagine: Liviu Chirica/MEdiafax Foto)

Astfel, numărul total de posturi aprobate pentru Ministerul Finanţelor, care are în subordine ANAF, Comisia Naţională de Prognoză şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, scade de la 36.202 la 31.027.

Aparatul propriu al ministerului va fi redus cu 11%, respectiv 207 funcţii, până la un număr maxim de posturi de 1.654.

Totodată, la nivelul Ministerului Finanţelor, numărul de posturi de secretari de stat va fi redus de la 4 la 3, câţi sunt în prezent.

Concomitent cu reducerea numărului de posturi, vor fi eliminate cel puţin 500 funcţii de conducere la nivelul Ministerului Finanţelor Publice atât din aparatul propriu, cât şi din unităţile subordonate.

La ANAF, scăderea este de 14%, de la 34.027 la 29.100 de posturi.

O reducere tot de 14% va fi operată şi la Comisia Naţională de Prognoză, unde numărul de posturi va fi redus de la 112 la 96. La Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor numărul maxim de posturi aprobate va fi de 177, în scădere cu 25 de funcţii.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de hotărâre, aceste măsuri vor conduce la asigurarea unei structuri simple şi eficiente, simplificarea procesului decizional şi posibilitatea relocării personalului în funcţie de noua structură.

Premierul Emil Boc spunea la finele lunii februarie că ministerele de Interne şi de Finanţe sunt încă restante în ceea ce priveşte derularea restructurării, proces care trebuie finalizat deoarece cele două instituţii nu pot face opinie separată în Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici