Guvernul englez urmăreşte să nu mai existe fumători până în 2030. O măsură ar fi majorarea vârstei legale de cumpărare a ţigărilor în fiecare an

Vârsta legală de vânzare a ţigărilor în Anglia ar trebui să fie majorată cu un an în fiecare an, până când, în cele din urmă, nimeni nu va mai putea cumpăra produse din tutun, potivit unei analize comandată de guvern.

953 afișări
Imaginea articolului Guvernul englez urmăreşte să nu mai existe fumători până în 2030. O măsură ar fi majorarea vârstei legale de cumpărare a ţigărilor în fiecare an

Creşterea progresivă a vârstei minime de la 18 ani a fost una dintre cele 15 recomandări din cadrul unei analize comandate de ministrul sănătăţii, Sajid Javid, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivului de a nu mai exista fumători până în 2030, potrivit Reuters.

Anul trecut, Noua Zeelandă a anunţat că intenţionează să interzică generaţiilor viitoare să mai cumpere ţigări, persoanele cu vârsta de până la 14 ani în 2027 neavând voie să cumpere ţigări în această ţară în timpul vieţii lor.

Marea Britanie, care se confruntă cu costurile tot mai mari ale unui serviciu de sănătate finanţat din fonduri publice, a încercat în ultimii ani să intervină în diverse probleme de sănătate publică, inclusiv reducerea zahărului din băuturi.

Însă unii membri ai partidului premierului Boris Johnson resimt aceste măsuri ca fiind un amestec în alegerile personale ale indivizilor. Guvernul conservator a amânat recent o politică de combatere a obezităţii, punând sub semnul întrebării cât de departe ar merge cu astfel de măsuri în timpul unei crize a costului vieţii.

Datele guvernamentale au arătat că taxele pe tutun au strâns 10,28 miliarde de lire sterline  pentru bugetul public în 2021/2022.

Javid a descris fumatul ca fiind "cea mai mare cauză de boală şi deces care poate fi prevenită" şi a recunoscut că ratele de fumat nu au scăzut suficient de repede. El a declarat că guvernul va întreprinde lucrări care să analizeze vaping-ul ca substitut al fumatului.

Se estimează că în Anglia există 6 milioane de fumători, iar vârsta minimă pentru cumpărarea legală de tutun în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor a fost majorată ultima dată în 2007, de la 16 la 18 ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici