Guvernul încheie legea salarizării unice până la finele lunii iunie şi o aplică în 3 ani

Guvernul a decis, miercuri, ca proiectul de lege privind salarizarea unică în sistemul bugetar să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi şi-a propus ca întregul proces de regularizare a salariilor să fie încheiat în trei ani de la data intrării în vigoare a legii.

61 afișări
Imaginea articolului Guvernul încheie legea salarizării unice până la finele lunii iunie şi o aplică în 3 ani

Guvernul încheie legea salarizării unice până la finele lunii iunie şi o aplică în 3 ani (Imagine: Mediafax Foto)

Deciziile au fost luate odată cu aprobarea principiilor generale ale legii.

"În esenţă, aceste principii în bună parte sunt preluate şi din discuţiile anterioare care au avut loc în perioada vechiului Guvern. Au fost operate unele modificări de nuanţă şi, nu în ultimul rând, susţinerea politică a acestui Guvern pentru un asemenea proiect de lege este practic cel mai important lucru pe care îl avem în momentul de faţă", a spus Boc, la sfârşitul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a precizat că va fi aplicată o singură lege de salarizare în sectorul bugetar, fără legi sectoriale pentru diverse categorii de persoane, şi că la dezbateri vor fi invitaţi şi reprezentanţii Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici