Guvernul olandez începe o campanie pentru a încuraja femeile să lucreze mai mult timp

  • Olanda are cel mai mare procent de lucrători cu fracţiune de normă din Europa, femeile lucrând în medie 26 de ore pe săptămână. În acelaşi timp, sectoare precum asistenţa medicală au un deficit uriaş de personal.
  • Campania, care poate fi văzută online, include sfaturi pentru femei despre cum să abordeze subiectul muncii mai multe ore atât acasă, cât şi la locul de muncă. Include şi videoclipuri cu femei care vorbesc despre cât de multă plăcere le aduce slujba lor.
324 afișări
Imaginea articolului Guvernul olandez începe o campanie pentru a încuraja femeile să lucreze mai mult timp

Guvernul olandez începe o campanie pentru a încuraja femeile să lucreze mai mult timp

Campania a fost parţial inspirată de parlamentarul VVD Judith Tielen, care spune că scopul este mult mai mult decât împărţirea sarcinilor domestice.
 
Suntem extrem de tradiţionali aici. Poţi fi liber lucrând mai mult, având o carieră şi fiind mai independent financiar, iar femeile nu sunt adesea conştiente de acest lucru”, spune Tielen.
 
Potrivit DutchNews, diferenţa salarială dintre bărbaţi şi femei s-a redus uşor în ultimii ani, dar femeile încă câştigă în medie cu 36% mai puţin decât bărbaţii, în mare parte din cauza popularităţii muncii cu fracţiune de normă.
 
Multe femei tinere încep să lucreze cu jumătate de normă de îndată ce şi-au terminat studiile”, a spus Tielen. „În multe sectoare, cum ar fi îngrijirea sănătăţii şi îngrijirea copiilor, există foarte puţine locuri de muncă cu normă întreagă. Angajatorii par să se gândească „oh, este o femeie tânără, va dori să lucreze doar cu jumătate de normă”.
 
Campania este, de asemenea, o cerere pentru angajatori să discute cu personalul lor de sex feminin şi să le ofere locuri de muncă cu normă întreagă, a spus ea.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici