Guvernul retrage recursul depus de fostul Cabinet la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.

827 afișări
Imaginea articolului Guvernul retrage recursul depus de fostul Cabinet la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Guvernul retrage recursul depus de fostul Cabinet la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Premierul Victor Ponta a precizat totodată că o delegaţie a Guvernului se va deplasa la Târgu Mureş pentru a "media" o soluţie în acest caz, în conformitate cu principiile autonomiei locale.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, să prezinte Guvernului, în şedinţa de marţi, o informare privind situaţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, ca urmare a deciziei Curţii de Apel.

"Nu am de gând să nu respect decizia instanţei", a adăugat Ponta.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Guvernul Ungureanu a atacat însă cu recurs, luni, sentinţa de suspendare.

Senatorul UDMR Marko Bela declara, sâmbătă, că "inclusiv Guvernul care este încă în funcţiune" trebuie să atace sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern privind UMF, susţinând că instanţa a făcut "un abuz".

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici