Guvernul stimulează Comisia specială de retrocedare. Indemnizaţia membrilor, ridicată la un nivel apropiat de 2009

Indemnizaţia lunară a membrilor Comisiei speciale de retrocedare, cu atribuţii în analiza dosarelor de restituire a imobilelor naţionalizate, acordată în lunile în care este organizată cel puţin o şedinţă, a fost ridicată de Guvern la 50% din indemnizaţia şefului ANRP, apropiat de nivelul din 2009.

341 afișări
Imaginea articolului Guvernul stimulează Comisia specială de retrocedare. Indemnizaţia membrilor, ridicată la un nivel apropiat de 2009

Guvernul stimulează Comisia specială de retrocedare. Indemnizaţia membrilor, ridicată la un nivel apropiat de 2009 (Imagine: Shutterstock)

Modificarea a fost operată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată în ultima şedinţă, revenindu-se astfel aproape de nivelul de până în 2009, când, pe fondul crizei economice şi a măsurilor de austeritate, indemnizaţia de şedinţă a fost plafonată la 1% din salariul de încadrare sau, după caz, din indemnizaţia lunară.

Astfel, în anul 2000, Guvernul a decis că membrii Comisiei speciale de retrocedare, precum şi persoanele din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care asigură secretariatul tehnic al acesteia, beneficiază de o indemnizaţie de şedinţă reprezentând 50% din salariul de încadrare sau, după caz, din indemnizaţia lunară.

În 2009, pe fondul crizei economice, Guvernul a decis că membrii Comisiei speciale de retrocedare, precum şi persoanele din cadrul ANRP, care asigură secretariatul tehnic al acesteia, beneficiază de o indemnizaţie de şedinţă reprezentând 1% din salariul de încadrare sau, după caz, din indemnizaţia lunară.

Acum, printr-o ordonanţă de urgenţă având ca scop adoptarea unor măsuri care să asigure soluţionarea dosarelor de despăgubire în termenele legale, Guvernul a revenit asupra acestei măsuri şi a decis, printre altele, că membrii Comisiei speciale de retrocedare vor primi din nou o indemnizaţie lunară reprezentând 50%, dar din indemnizaţia lunară a preşedintelui ANRP. În schimb, indemnizaţia persoanelor din ANRP care asigură secretariatul tehnic al acesteia a fost menţinută la 1% din salariul de încadrare.

Indemnizaţia va fi acordată în lunile în care comisia specială de retrocedare are cel puţin o şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici